Hlavní obsah

Platini schůzku s generalitou českého fotbalu odložil

PRAHA

Hned den po volbě nového reprezentačního trenéra se měla sejít česká fotbalová generalita s prezidentem UEFA Michelem Platinim. „Ke schůzce skutečně dojít mělo, ale Platini ji nakonec odložil. Dal přednost mistrovství světa v plážovém fotbale v Marseille,“ potvrdil informaci Sport.cz místopředseda fotbalového svazu Jaroslav Vacek.

Článek

Dalším navrhovaným termínem byl 26. červenec, kdy bude v České republice vrcholit finálovým zápasem mistrovství Evropy devatenáctek a Platini měl vítěznému celku předávat medaile a trofej určenou pro šampióny. „I z finále se omluvil, takže místo něho přijede generální sekretář UEFA David Taylor,“ informoval Sport.cz generální sekretář ČMFS Rudolf Řepka. „Schůzka s prvním mužem evropského fotbalu však není zrušena, ale pouze odložena,“ dodal.

Proč má vedení evropského fotbalu takový zájem na schůzce s představiteli českého fotbalu?

„Francie v současnosti předsedá Evropské unie a přišla hned s několika sportovními a fotbalovými tématy. A protože Česká republika Francouze v předsednickém křesle vystřídá, chce o nich Platini jednat nejen s vedením našeho svazu, ale představiteli vlády, protože UEFA i FIFA tyto projekty podporují,“ prozradil Jaroslav Vacek, proč prezidenta evropského fotbalu Michela Platiniho český fotbal tak přitahuje.

Reklama

Související témata: