Hlavní obsah

Gólman Bosnich se po sedmi letech vrací k fotbalu

SYDNEY

Bývalý brankář Manchesteru United, Aston Villy a Chelsea Mark Bosnich se po sedmi letech vrací do profesionálního fotbalu. V rodné Austrálii si vysloužil smlouvu s ligovým klubem Central Coast Mariners, kterému se ve středu upsal na sedm týdnů. Šestatřicetiletý fotbalista uspěl na dvoutýdenních testech a první soutěžní utkání za svůj nový tým by mohl odchytat v sobotním derby proti Sydney FC.

Článek

"Cítím se ve výborné formě, ale pořád mě ještě čeká dlouhá cesta," uvedl Bosnich, který absolvoval poslední zápas v profesionální soutěži v roce 2001 v Chelsea. "Věřím, že během tří týdnů znovu získám zápasovou praxi a snad se dostanu na podobnou úroveň, na jaké jsem byl v minulosti," řekla jedna z největších hvězd australského fotbalu, jejíž kariéru v Anglii ukončila kokainová aféra.

O návrat k fotbalu se Bosnich pokoušel už v minulých letech, ale neúspěšně. Mariners pomůže vyřešit problémy na postu brankáře při absenci Dannyho Vukovice, který si stále odpykává trest za únorové napadení rozhodčího.

Reklama

Související témata: