Hlavní obsah

Záložník jednadvacítky Švec nemá nohu zlomenou

ISTANBUL

Alespoň jedna dobrá zpráva potkala českou fotbalovou reprezentaci do 21 let při nedělním odletu z Turecka, kde v sobotu večer nezvládla důležitý zápas kvalifikace mistrovství Evropy a po prohře 0:2 si zkomplikovala postup do říjnové baráže. Pozitivem je zdravotní stav záložníka Michala Švece, u kterého vyšetření v nemocnici nepotvrdilo podezření na zlomeninu pravé nohy.

Článek

Švec se zranil na konci utkání, když jej při střetu u půlicí čáry atakoval jeden z protihráčů a záložník nizozemského Heerenveenu ihned po závěrečném hvizdu putoval v doprovodu lékaře týmu Petra Nováka sanitkou do nemocnice. Magnetická rezonance však největší "strašák" - zlomeninu - vyvrátila.

"Ale měl jsem velký strach, protože když jsem si po tom zákroku nahmatal zasažené místo, tak jsem se bál nejhoršího. Měl jsem pod kolenem úplnou prohlubeň a myslel jsem, že to je zlomené. Ale bylo to asi způsobené jen tím velkým otokem," popisoval Švec v rozhovoru s ČTK.

Jednadvacetiletý defenzivní univerzál je vyhlášeným smolařem. Během kariéry měl už dvakrát silný otřes mozku, zlomenou ruku a mnohokrát jej zbrzdil i podvrtnutý kotník. Teď si oddechl, další dlouhá pauza jej nečeká.

"Ale i teď jsem si říkal, že je to v pytli. Protože pokaždé, když mě ze stadiónu odváželi sanitkou, tak to dopadlo špatně. Aspoň teď jsem měl trochu štěstí. Ale kdyby mě protihráč trefil o trochu víc nahoru, přímo do kolena, tak to asi odnesly i vazy," řekl Švec.

Za spoluhráči dorazil do hotelu až kolem půlnoci, nohu měl obvázanou a kulhal. Když se v neděli mladíci přesouvali zpět do České republiky, už se cítil lépe. "Není to tak bolestivé jako v sobotu. I když mě to bolí, když tu nohu vytočím do strany," líčil bývalý hráč pražské Slavie. I kdyby se ale stačil dát do úterního rozhodujícího utkání s Ukrajinou do pořádku, spoluhráčům v jednadvacítce už nepomůže.

Kvůli kartám by s Ukrajinou stejně nehrál

V sobotním duelu v Turecku totiž viděl žlutou kartu, v kvalifikaci už druhou, takže další zápas hrát nemůže. Tady ale zase prý Švec měl smůlu. "Vůbec jsem toho kluka nefauloval, žlutou jsem dostal neprávem. Stejně to bylo loni na Ukrajině, i tam jsem se k tomu přimotal náhodou," podivoval se nad zvláštní shodou okolností.

Přesto by do Uherského Hradiště chtěl jet a kamarádům držet palce aspoň z tribuny. "Lvíčata" totiž stále mají šanci postoupit do baráže, ale aby naději udržela, musí Ukrajinu bezpodmínečně porazit.

Reklama