Hlavní obsah

Firma, do níž investoval Pavel Nedvěd, jde pošesté do dražby

BLOVICE

Dřevařská společnost Mafloor, kam vložil údajně 37 miliónů korun fotbalista Juventusu Turín Pavel Nedvěd, půjde 25. září znovu do dražby. Půjde už o šesté opakované kolo. Vyhlašovací cena se snížila z původních 18,7 na 11 miliónů korun. V úterý to řekl konkurzní správce blovické firmy Pavel Tatíček.

Článek

"Předběžný zájem projevily dva podniky, z oboru nejsou," dodal. Správce už prodal 90 procent strojů, takže v budovách lze zahájit libovolnou výrobu z měsíce na měsíc. Tříhektarový areál je trvale hlídán, jeho devastace prý nehrozí. Dluhy podniku se nezvyšují.

"Je to velká škoda, že je podnik už téměř tři roky uzavřený. Hodně na něj spoléháme při rozvoji podnikání," řekla místostarostka čtyřtisícového města Jana Alexyová. Radnice zatím nemá připravenou žádnou novou průmyslovou zónu.

Mafloor skončil na podzim 2005 s výrobou podlah, oken, dveří a domků. Zkrachoval před dvěma lety v červnu, jeho dluhy dodavatelům přesahují 50 miliónů korun.

Ve firmě se základním kapitálem 18 miliónů korun, fungující od roku 2001, Nedvěd jako akcionář nefiguruje. Členem představenstva byl do července 2006 jeho manažer Zdeněk Nehoda a členem dozorčí rady Nedvědův právník Bronislav Šerák. Nedvěd už podle informací ČTK neuplatňuje pohledávku 15 miliónů Kč, kterou popřel další konkurzní věřitel.

Reklama