Hlavní obsah

Ronaldo prý stále jedná s Manchesterem City, zájem by měl i o PSG

PAŘÍŽ

Dlouhodobý fotbalový marod Brazilec Ronaldo stále jedná s vedením Manchesteru City o případném angažmá. Pro francouzský deník L'Equipe přiznal, že by se mu působení v Premier League zamlouvalo. Vedení klubu však před několika dny oznámilo, že kvůli neuspokojivému zdravotnímu stavu jednatřicetiletého útočníka od námluv ustoupilo.

Foto: REUTERS/Max Rossi

Útočník AC Ronaldo (uprostřed) je v milánském derby atakován hráči Interu - ilustrační foto

Článek

"Je to skvělá příležitost. Klub dává dohromady skvělý projekt, který by mohl přinést okamžité výsledky a změnit hierarchii ve světovém fotbalu. V tuto chvíli s Manchesterem City jednáme a uvidíme," vyjádřil se k možnému přestupu do týmu, za nímž nyní stojí bohatí majitelé ze Spojených arabských emirátů.

Za další místo svého možného budoucího působení označil Paříž. "Nikdy jsem francouzskou ligu nehrál. Miluji Paříž, mám tam byt a často tam jezdím. Tým St. Germain vybudoval kádr schopný bojovat o titul," naznačil, kam by mohly směřovat jeho další fotbalové kroky.

Bývalá hvězda Barcelony, Interu Milán, Realu Madrid a AC Milán nehraje od února, kdy si v italské lize vážně poranila koleno. Poté se Ronaldo podrobil operaci a od té doby zaujal především zprávami o svém boji s nadváhou. Světový šampión z let 1994 a 2002 trénuje v brazilském Flamengu. "Miluji Flamengo, ale klub moc dobře ví, že si musím v Evropě spravit pověst," prohlásil Ronaldo. "Cítím velké vzrušení a lásku pro fotbal. Myslím, že bych mohl za dva až tři měsíce zase hrát zápasy," dodal.

Reklama

Související témata: