Hlavní obsah

Paraguay si upevnila vedení v jihoamerické kvalifikaci MS

PRAHA

Fotbalisté Paraguaye završili první polovinu jihoamerické kvalifikace o postup na mistrovství světa výhrou 1:0 v Kolumbii a upevnili si vedení v tabulce. Se čtyřbodovým odstupem následuje Argentina, jež na domácím hřišti v Buenos Aires zdolala 2:1 Uruguay. Dotáhnout se na ni mohou v neděli Brazílie a Chile.

Článek

O triumfu lídra kvalifikační zóny CONMEBOL rozhodl na stadiónu El Campin v Bogotě už v deváté minutě útočník Salvador Cabaňas. Domácí v řadě šancí nevyzráli na skvěle chytajícího Justa Villara a nový kouč Eduardo Lara začal své angažmá porážkou. Pro mužstvo už byla třetí za sebou.

Také v Buenos Aires šel favorit rychle do vedení, už během úvodní čtvrtiny se trefili Lionel Messi a Sergio Agüero, další branku Martina Demichelise po půlhodině hry neuznal sudí kvůli ofsajdu. Ještě před přestávkou snížil Diego Lugano a do té doby jednoznačný zápas se změnil v bitvu, kterou ale ve druhém poločase provázela nepřiměřená tvrdost při zákrocích na obou stranách.

Argentinský kouč Alfio Basile si postěžoval, že paraguayský rozhodčí Carlos Torres zápas nezvládl a umožnil místy až brutální hru. "Uruguayci se dopouštěli brutálních faulů a rozhodčí jen přihlížel. Takhle se hrát nedá, jeho výkon byl katastrofa," zlobil se kouč.

Hraje se o čtyři přímá postupová místa

Ve zbývajícím sobotním utkání Bolívie porazila Peru vysoko 3:0 a přenechala soupeři poslední místo v tabulce. Dva góly dal Joaquin Botero a se 17 brankami se posunul v národní tabulce střelců před dosud vedoucího Victora Ugarteho.

V jihoamerické kvalifikaci se hraje o čtyři přímá postupová místa na MS, pátý celek dostane ještě šanci v play-off proti čtvrtému týmu ze zóny CONCACAF.

Reklama