Hlavní obsah

V nominaci Slovenska na přípravu jsou i Švento a nováček Kucka

BRATISLAVA

Trenér slovenské fotbalové reprezentace Vladimír Weiss ve středu oznámil osmnáctičlennou nominaci pro přípravné utkání s Lichtenštejnskem. Mezi vybranými hráči nechybí ani záložník pražské Slavie Dušan Švento, mezi náhradníky je jeho klubový spoluhráč Matej Krajčík. Poprvé se do nominace dostal záložník Ružomberku Juraj Kucka.

Článek

"Duel s Lichtenštejnskem bude pro nás rozloučením s tímto kalendářním rokem. Chtěli bychom fanouškům předvést pěknou hru, aby to pro ně byl zážitek," řekl na středeční tiskové konferenci Weiss.

Z tradiční nominace mu bude chybět hned několik fotbalistů. "Někteří hráči jako Škrtel či Šesták jsou zranění, jiní se mi omluvili z osobních důvodů. Miro Karhan má momentálně těhotnou manželku, Erik Jendrišek hraje ještě v pondělí večer ligový zápas. Marek Sapara a Ján Ďurica zas hrají v klubech, kterým nyní končí ligové soutěže," vyjmenoval absence.

Šanci tak dostane několik hráčů širšího kádru včetně úplného nováčka Kucky. "Upoutal mě svým moderním herním projevem, je to univerzální hráč. Má perspektivu a potencionálně může vyřešit post defenzivního záložníka, kde nás tlačí bota," řekl k nominaci Weiss.

Zápas se odehraje ve středu 19. listopadu od 17:30 na stadiónu v Žilině.

Nominace:
Brankáři: Senecký (Ankaraspor), Mucha (Legia Varšava),
obránci: Čišovský (Temešvár), Pekarík (Žilina), Doležaj (Trnava), Čech (West Bromwich), Zabavník (Groznyj),
záložníci: Borbély (Temešvár), Kucka (Ružomberok), Slovák, Obžera (oba Slovan Bratislava), Švento (Slavia Praha), Kozák (Artmedia Petržalka), Hamšík (Neapol),
útočníci: Vittek (Lille), Hološko (Besiktas), Mintál (Norimberk), Jakubko (Chimki).

Reklama

Související témata: