Hlavní obsah

Fotbalistovi Riquelmemu hrozí trest za provokování fanoušků

BUENOS AIRES

Argentinské úřady začaly vyšetřovat fotbalistu Juana Romána Riquelmeho. Záložník Boky Juniors podle nich provokoval soupeřovy fanoušky, když před nimi nevhodně slavil vstřelený gól při ligové výhře 2:1 nad Racingem Avellandeda.

Článek

Riquelme se nejprve podle agentury Reuters dostal do roztržky s jedním z fanoušků, který na stadiónu La Bombonera seděl poblíž trávníku. Když pak argentinský reprezentant vstřelil vítězný gól, běžel přes půl hřiště a ukazováčkem mířil na fanouška.

"V podstatě porušil dvě pravidla," citovala agentura Reuters státního zástupce Luise Cevaska. "Nejprve narušil průběh zápasu a pak podněcoval násilnosti na stadiónu," dodal s tím, že Riquelmeho nyní čeká vyšetřování a případné tresty v rozmezí od pokut až k deseti dnům vězení.

"Neudělal jsem nic špatného. Jenom jsem křičel, když můj tým dal gól," bránil se třicetiletý Riquelme. "Chodí sem lidé, kteří si zaplatí za vstup a pak si myslí, že nás můžou dvě hodiny urážet," dodal. "Navíc Argentina má spoustu jiných problémů, takže si myslím, že je hloupé řešit zrovna tuhle věc," přidal.

Reklama

Související témata: