Hlavní obsah

Žižkov v Tipsport lize porazil Liberec a má druhou výhru

LIBEREC

Fotbalisté Viktorie Žižkov v zimní Tipsport lize získali druhé vítězství. Po úterním úspěchu s Jabloncem dnes předposlední tým první ligy zvládl i další duel se severočeským týmem a Liberec porazil 2:0 díky brankám Vaculíka a Folwarczného ze závěrečné půlhodiny. Žižkov se tak hodně přiblížil postupu do čtvrtfinále.

Článek

Na Liberci v úvodu ani nebylo patrné, že se představil v prvním utkání na velkém hřišti v zimní přípravě. Úvod patřil Slovanu, když Liška trefil tyč, ale po změně stran už vládl Žižkov. Nová posila z Plzně Vaculík nejprve přesně zakončil Koukalovu akci a o třináct minut později stvrdil triumf Viktorie Folwarczny. Liberec už nic nevytěžil ani ze závěrečného náporu.

Žižkov může postup do čtvrtfinále zpečetit v sobotu, kdy se utká s druholigovou Duklou Praha. Jeho trenér Zdeněk Ščasný pochválil hlavně talentované hráče ze širšího kádru, kterým dal prostor.

"S těmi hráči, které jsme tady měli, jsme hráli velmi dobře. Podali velmi kvalitní výkon a rozhodla naše první branka," uvedl Ščasný. Jeho protějšek Ladislav Škorpil konstatoval, že liberečtí fotbalisté ještě nejsou tolik rozehraní. "Je to o tom, jak hráči snáší únavu a ani nám to moc neběhalo. Žižkov na tom byl v tomto ohledu lépe," řekl Škorpil.

Zimní fotbalová Tipsport liga:
Skupina B:
Žižkov - Liberec 2:0 (0:0)
Branky: 61. Vaculík, 68. Folwarczny. Rozhodčí: Moudrý - Černý, Martínek. Diváci: 189.
Žižkov: Kolář - Šťastný, Mores (66. Pokorný), Besta, Hottek (46. Folwarczny) - Vaculík, Novotný (66. Knobloch), Novák, Koukal - Demjan (60. Gnahoui), Bukač (46. Ujec). Trenér: Ščasný.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie (46. Kelič), Polák, Radek Dejmek, Vulin - Dohnálek (46. Papoušek), Holeňák (46. Dort), Vlasko, Liška - Smetana (46. Nezmar), Radzinevičius. Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: