Hlavní obsah

Šestnáctiletý irský fotbalista zkolaboval a zemřel

NEWRY

Irské městečko Newry zažilo o víkendu šok. Šestnáctiletý mladík Oisin McGuinness totiž zkolaboval v sobotním fotbalovém zápase svého školního týmu a na následky kolapsu podlehl. Přestože byl "Ozzy", jak byl hoch kamarády přezdíván, ihned převezen do nejbližší nemocnice, tragédii doktoři nezabránili. Jako nejpravděpodobnější příčina smrti se jeví podle doktorů syndrom náhlé srdeční arytmie.

Článek

"Oisin chtěl získat prestiž jako skvělý sportovec a hrál vždy naplno, což symbolizovalo také jeho život," uvedl ředitel střední školy v Abbey Terry Rafferty pro deník Belfast Telegraph. "Zůstanou nám jen vzpomínky na mladého chlapce, který získal mnoho trofejí," dodal.

K tragédii došlo v neděli při fotbalovém školním utkání, v němž se šestnáctiletému chlapci zastavilo srdce. Doktoři v nemocnici v Daisy Hill již mladému školákovi nedokázali pomoct a jeho tělo bylo převezeno do rodného městečka v Newry, kde si jej převzali rodiče dítěte.

"Rodiče Joan a John jsou událostí pochopitelně zdrceni," uvedl Rafferty v prohlášení do médiích. "Když mladík odjížděl na fotbalové utkání, nečekali, že už se nevrátí," je to pro ně zničující zpráva," přidal ředitel střední školy, která věnovala na svém oficiálním webu titulní stránku památce zesnulého.

Reklama

Související témata: