Hlavní obsah

Ve Vancouveru se bude od roku 2011 hrát MLS

VANCOUVER

Zámořská fotbalová soutěž MLS přijme od roku 2011 do svých řad tým z Vancouveru. Ten se tak stane v lize druhým kanadským zástupcem po Torontu, jež v Major League Soccer působí od roku 2007.

Článek

Pokračuje tak expanze elitní ligy, jež odstartovala v roce 1996 jako osmičlenná. Ve čtvrtek zahájí svou 14. sezonu i s nováčkem ze Seattlu, jenž se stane patnáctým klubem. Od příštího roku už má přislíbeno místo Philadelphia, přičemž v nejbližší době má MLS oznámit ještě jeden tým, který přijde do soutěže spolu s Vancouverem.

"Naším cílem je stát se jednou z nejlepších fotbalových lig na světě. Přijetí Vancouveru nám k tomu pomůže," uvedl na tiskové konferenci komisionář MLS Don Garber.

Ve Vancouveru v současnosti působí tým Whitecaps, nicméně zatím není jasné, zda do MLS vstoupí pod tímto názvem. Finančně jsou na vzniku nového týmu zainteresováni vedle současného majitele Whitecaps Grega Kerfoota také kanadská hvězda basketbalové NBA Steve Nash, spolumajitel baseballistů San Franciska Giants Jeff Mallett a spoluvlastník basketbalistů Bostonu Celtics Steve Luczo.

Vancouverský tým bude hrát MLS na stadionu BC Place pro americký fotbal s kapacitou 20 000 diváků, jenž by měl projít rekonstrukcí odhadovanou na 292 milionů amerických dolarů (5,8 miliardy korun).

Reklama

Související témata: