Hlavní obsah

Robinho označil Pelého obvinění z braní drog za absurdní

MANCHESTER

Brazilský útočník Robinho se razantně ohradil proti obvinění z užívání drog, které na jeho adresu pronesl legendární Pelé. Robinhův mluvčí označil Pelého výrok za absurdní a žádá, aby nejslavnější fotbalista historie vzal své obvinění zpět.

Článek

Osmašedesátiletý Pelé obvinil Robinha z braní drog před soudem, kde vypovídal v případu svého syna Edsona Cholbiho do Nascimenta, který byl zapleten do rozsáhlé drogové kauzy. "Bylo by nefér mluvit o tom, že fotbalisté berou drogy, když se to týká jen několika jedinců, jako je Ronaldo a Robinho," citovala Pelého výpověď největší brazilská rozhlasová stanice Jovem Pan. Podle trojnásobného mistra světa užívaly obě hvězdy drogy na soukromém večírku jednoho obchodníka v Sao Paulu.

Podle mluvčího Robinha musel být Pelé špatně pochopen. "Obvinění, že by Robinho užíval drogy, je absurdní a naprosto ho odmítáme," uvedl mluvčí pětadvacetiletého útočníka. "Snažíme se spojit s Pelém, aby nám své výroky vysvětlil. Zda nedošlo k nedorozumění," dodal. Robinhův zaměstnavatel Manchester City zdůraznil, že hráč se pravidelně podrobuje dopingovým testům, které by užívání drog odhalily.

Robinha se zastal kouč Manchesteru City

Svého svěřence se zastal i trenér Manchesteru Mark Hughes. "Každý by si měl pořádně rozmyslet, co říká. Zvláště, když to nemá nijak podložené," uvedl podle britského tisku Hughes na obranu Robinha, který jen pár hodin po zveřejnění Pelého výroku neproměnil pokutový kop v ligovém utkání se Sunderlandem.

Druhý z obviněných Ronaldo, bývalý dvojnásobný nejlepší hráč světa, který se snaží po vážném zranění oživit kariéru v Corinthians, se zatím k Pelého výroku nevyjádřil.

Robinho, jenž vyrostl ve slumech Santosu, města blízko Sao Paula, se během své kariéry již několikrát musel potýkat s problémy vyplývajícími z jeho nevázaného života. Během angažmá v Realu Madrid se pohádal s trenérem Fabiem Capellem poté, co byl vyfotografován v pozdních nočních hodinách, jak popíjí v nočních klubech. V lednu byl obviněn ze sexuálního obtěžování náctileté dívky v nočním podniku v Leedsu.

Reklama