Hlavní obsah

Kolumbie kvůli chřipce nepustí do země mexické týmy

BOGOTÁ

Kolumbie zamítla kvůli obavám z šíření nového typu chřipky žádost mexických fotbalových klubů San Luis a Guadalajara, které zamýšlely odehrát domácí zápasy druhého kola Poháru osvoboditelů v Bogotě. Jihoamerická fotbalová konfederace CSF chtěla přesunutím zápasů z Mexika vyhovět týmům, které vyjádřily obavy před cestou do země nejvíce zasažené epidemií.

Článek

Mexické týmy nyní hledají nového hostitele svých domácích zápasů. Po odmítavém stanovisku kolumbijských úřadů se s žádostí o pomoc obrátily na Chile.

"Rozhodli jsme o tom na doporučení Světové zdravotnické organizace," citovala dnes agentura Reuters bogotského radního Juana Varelu. "Jsou to bohužel týmy ze země, kde se virus objevil," dodal. V Mexiku už na takzvanou prasečí chřipku zemřelo 176 lidí. Kolumbijský fotbalový svaz ani CSF se k rozhodnutí úřadů dosud nevyjádřily.

Mexické kluby, které patří do severoamerické konfederace, se jihoamerické obdoby Ligy mistrů pravidelně účastní na základě zvláštní dohody. Guadalajara se má v druhém kole Poháru osvoboditelů utkat 6. května s brazilskými mistry ze Sao Paula, San Luis nastoupí proti uruguayskému Nacionalu.

Reklama

Související témata: