Hlavní obsah

VIDEO: Výběr hvězd zkazil slávistickým mistrům oslavy

PRAHA

Dva dny po mistrovské korunovaci chtěl Jarolímův tým oslavit druhý titul v řadě i na hřišti... Měla to být exhibice šampiónů, jenže z ní sešlo. Fotbalový svatostánek v Edenu ale naštěstí vydrancovala Slavia samotná. Současný tým totiž prohrál se svými předchůdci hrajícími pod názvem Výběr hvězd, v jejichž dresu se pochopitelně objevil kouč Karel Jarolím.

Článek

„Na jisto jsem počítal, že vyhrajeme. Přeci jen pořád navzájem víme, co jeden od druhého můžeme čekat. V hlavách je to pořád, jako když jsme byli v nejlepší formě. Jen nohy už to občas nestíhají,“ smál se Luboš Kubík, obránce hrající v dresu slávistického výběru hvězd.

Na oslavu druhého titulu v řadě se v Edenu sešla skvostná přehlídka bývalých opor Slavie. A tak se více než tři tisícovky diváků bavily při pohledných kombinacích, efektních narážečkách i parádních zásazích brankářů, kteří museli být při ofenzivních choutkách všech zúčastněných permanentně ve střehu...

„Radkovi Černému bylo hej, ale já lovil míč ze sítě čtyřikrát. A to jsem s ním prohrál už při souboji s jeho tehdejším Tottenhamem v Poháru UEFA. Už abych byl na dovolené na Tenerife,“ říkal Martin Vaniak, brankář současného mistrovského týmu.

Jeho řemeslo si při exhibiční sérii pokutových kopů po utkání vyzkoušel i útočník Luděk Zelenka, který lapil penaltu Volešákovi. V zápase před tím přispěl k radosti Výběru hvězd. „Musím říct, že hrát s Karlem Jarolímem v jednom mužstvu je o moc lepší než pod ním trénovat,“ smál se útočník současné Dukly Praha a posteskl si při pohledu na tribuny nového Edenu: „Jako divák jsem tu už byl několikrát, ale coby hráč jsem měl příležitost poprvé. A musím přiznat, že klukům tenhle stadión závidím. Škoda, že já se toho v barvách Slavie nedočkal.“

Jeho tým nakonec slavil výhru 6:5 i v závěrečném penaltovém rozstřelu. Do něj už nezasáhl Tomáš Necid, útočník CSKA Moskva, který ještě na podzim hrál za Slavii a s jedenácti góly byl dlouho v čele tabulky kanonýrů. Až včera tak dodatečně přebral medaili pro českého šampióna.

„Jsem rád, že jsme se tady mohli sejít na oslavu mistrovského titulu. Už druhého v řadě. Doufám, že tím začala vláda Slavie,“ halekal do mikrofonu útočník, jenž si od úterý bude plnit povinnosti při reprezentačním soustředění před duelem s Maltou.

Slavia Praha 08/09-Slavia Praha Výběr hvězd 4:6 (1:4)
Branky: 47. a 72. Besta, 21. M. Jarolím, 68. Pekhart - 37. a 64. Kuka, 16. a 66. Vlček, 14. Řehák, 39. Pudil.
Slavia Praha 08/09: Vaniak - Grajciar, Brabec, Hubáček, Dřížďal - Janda, M. Jarolím, Volešák, J. Černý - Fořt, Ivana. Do hry zasáhli i Diviš, Pekhart, Cissé, Kovařík, Besta, Hošek. Trenéři: P. Vrabec a D. Jarolím.
Slavia Praha Výběr hvězd: Černý - Ulich, Vomáčka, Kubík, Janů - Vlček, K. Jarolím, L. Jarolím, Pudil - Necid, Kuka. Do hry zasáhli také Přibyl, Řehák, Kozel, Bejbl, Knoflíček, Zelenka, Macháček. Trenér: Ivan Kopecký.

Reklama

Související témata: