Hlavní obsah

Bosenské fotbalové hvězdy sehrály zápas na podporu utečenců

DIVIČ

Šest členů bosenské fotbalové reprezentace včetně hvězdy německé ligy a bývalého hráče Teplic Edina Džeka se v jižní Bosně zúčastnily exhibičního zápasu dvou místních klubů organizovaného na podporu návratu utečenců, kteří utekli před občanskou válkou v letech 1992-1995.

Článek

Zápas se odehrál kousek od hranic se Srbskem na území, které za války musely opustit kvůli etnickým čistkám stovky tisíc uprchlíků. Ti se do oblasti nyní vracejí a snaží se obnovit svá zničená obydlí. Proto se šestice fotbalistů, kteří z tohoto území pocházejí, rozhodla své krajany podpořit.

Zápasu mezi Drinou 93 a Mladost Divič se zúčastnili fotbalista Sturmu Štýrský Hradec Samir Muratovič, útočník Wolfsburgu Džeko, Sejad Salihovič z Hoffenheimu, Miralem Pjanič z Lyonu, Seid Huseinovič z Brém a Elvir Rahimič z CSKA Moskva.

"Před válkou byla má vesnice krásným místem pro život. Nyní ji každý zná jen kvůli masovému hrobu a těžkému životu utečenců. Věříme, že takto alespoň trochu pomůžeme lidem k návratu do normálního života," uvedl Muratovič, který se narodil ve vesnici Snagovo, kde byl odhalen hrob se stovkami těl popraveným Bosňanů z období války.

Reklama

Související témata: