Hlavní obsah

Advocaat převezme v lednu fotbalovou reprezentaci Belgie

BRUSEL

Nizozemský fotbalový kouč Dick Advocaat se stane od ledna příštího roku hlavním trenérem reprezentace Belgie. Ve středu to potvrdil zástupce belgického svazu. Do konce roku ještě jednašedesátiletý kouč zůstane na lavičce Zenitu Petrohrad.

Článek

Podle mluvčího svazu ještě musí být doladěny podmínky smlouvy, na základě informací médií by trenér měl brát 600 000 eur (asi 16 miliónů korun) ročně. Kontrakt bude platit na dva roky s dalším prodloužením na 18 měsíců v případě úspěšné kvalifikace na evropský šampionát v roce 2012.

Belgie hledá reprezentačního trenéra už dva měsíce od doby, kdy byl odvolán René Vandereycken. Národní tým tehdy dvakrát podlehl v kvalifikaci Bosně a Hercegovině a už má jen teoretické šance na postup do Jižní Afriky. Vedle Advocaata se uvažovalo ještě o jeho krajanovi Louisi van Gaalovi, jenž ale přijal nabídku Bayernu Mnichov.

Angažmá u belgického týmu nebude pro Advocaata prvním působením u reprezentace. Působil na lavičce Nizozemska, Koreje a Spojených arabských emirátů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články