Hlavní obsah

VIDEO: Kdyby Samara zápas opravdu prodala, odejdu, pohrozil Koller

Ruským fotbalem otřásá skandál jako hrom. Samara je podezírána, že prodala zápas 12. ligového kola s Těrekem Grozným. Spekulace umocnilo i to, že se na hřišti neobjevily české opory Křídel sovětů Jan Koller a Jiří Jarošík. „Kdybych zjistil, že naše mužstvo zápas skutečně prodalo, odešel bych,“ reagoval pro server Sport.ru na podezření Jan Koller trávící v těchto dnech krátkou dovolenou v Monaku.

Foto: Sport.cz

Jan Koller se v zápase v Grozném v dresu Samary neobjevil, což vyvolalo různé spekulace.

Článek

V inkriminovaném duelu jste údajně nenastoupil, neboť jste byl nemocen....

Během reprezentační přestávky jsem strávil pět dnů v Čechách, kde mě postihly zdravotní problémy. Lékaři diagnostikovali lehčí zápal plic, takže  jsem dostal antibiotika na deset dnů, s nimiž jsem se vrátil do Samary a o všem informoval trenéra a lékaře.

Takže nešlo o vaše individuální rozhodnutí, že v Grozném nenastoupíte?

Ale samozřejmě že ne. Tři dny před zápasem v Grozném jsme všechno probírali s trenérem i lékařem. Oni sami mi řekli: Bude lepší, když hrát nebudeš. Zvláště, když teploty dosahovaly pětatřiceti stupňů, což bylo vzhledem k mému zdravotnímu stavu zlé.

Opravdu tedy nešlo o Kollerovu osobní iniciativu, jak se spekuluje, ale o společné rozhodnutí?

Jasně, tak to bylo.

A vy sám jste hrát chtěl?

Chtěl, ale protože jsem vzhledem k nemoci málo trénoval, nebyl jsem po fyzické stránce stoprocentně nachystaný. Na mé absenci není vůbec nic podivného - každou sezónu nějaký zápas vynechám, neboť strávím čtyři pět dnů v nemocnici a užívám antibiotika.

Jak jste na tom v současnosti?

V sobotu jsem doužíval poslední tablety, které mně lékaři předepsali.  Teď máme deset dnů volna, které trávím v Monaku. Bude mně dobře, takže se k mužstvu Křídel na soustředění v Rakousku připojím.

Jaký názor máte na zápas vašeho mužstva v Grozném?

Neviděl jsem ho, až v úterý jsem se na internetu dozvěděl výsledek.

Spekuluje se ovšem, že trenér a hráči Samary utkání prodali a nakonec 2:3 prohráli, neboť výsledek byl předem domluvený.

Nemyslím, že by něco takového udělali. Ale kdybych se dozvěděl, že je to pravda, v klubu bych skončil.

Do aféry je zapletený i trenér  Leonid Sluckij, o němž se spekuluje, že z křídel sovětů odejde. Jak spolu vycházíte?

Sluckij je podle mého dobrý člověk a hlavně profesionál, za nímž stojí celé mužstvo.

Ředitel Samary tvrdí: Trenér Sluckij u mužstva Křídel sovětů zůstane
Za nepodložené a naprosto scestné označil generální ředitel fotbalových Křídel sovětů Jurij Makeev spekulace, že trenér Leonid Sluckij u mužstva končí, neboť je zapletený do aféry s prodaným zápasem v Grozném.„Odjel do Moldávie, kde přednášel tamním fotbalovým trenérům na téma Příprava fotbalisty v soutěžním meziobdobí, další volné dny stráví ve Volgogradu a poté už se chystá s mužstvem na soustředění v Toljati a v Rakousku. Nevidíme jediný důvod, proč by měl končit. Během dvou let jsme dali dohromady výborný tým, pro něhož je teď ze všeho nejdůležitější jednota, aby dosáhl na plánované cíle," prohlásil na klubových stránkách Křídel sovětů Jurij Makeev.

Reklama