Hlavní obsah

Nejlepším hráčem ME fotbalistů do 21 let se stal střelec Berg

MALMÖ

Nejlepším hráčem mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let ve Švédsku byl vyhlášen domácí útočník Marcus Berg. Střelec nizozemského Groningenu se navíc stal díky sedmi gólům i nejlepším střelcem turnaje.

Foto: Darren Staples, Reuters

Švédský fotbalista do 21 let Marcus Berg oslavuje gól v semifinále ME proti Anglie.

Článek

Dvaadvacetiletý Berg šampionát střelecky naprosto ovládl, ale Švédsko přesto vypadlo v semifinále s Anglií. Bergovi na sedm přesných zásahů stačily čtyři zápasy, zatímco Ital Robert Acquafresca s dalším Švédem Olou Toivonenem na druhém místě dali každý po třech brankách.

Není divu, že se Berg stal po šampionátu žádaným fotbalovým zbožím. O služby bývalého hráče IFK Göteborg se uchází anglický Everton, Tottenham a podle agentury SID i německý Suttgart. Groningen, v jehož dresu dal Berg v 56 zápasech 33 gólů, je ochoten svou hvězdu prodat za deset milionů liber (asi 305 milionů korun).

Berg se ziskem ocenění pro nejlepšího hráče turnaj zapsal mezi velká jména světového fotbalu. V minulosti si cenu odnesli například český gólman Petr Čech, chorvatský kanonýr Davor Šuker, Portugalec Luís Figo, nebo Němec Rudi Völler.

Reklama

Související témata: