Hlavní obsah

Bývalý fotbalista Popescu přiznal spolupráci s tajnou policií

BUKUREŠŤ

Slavný fotbalista Gheorghe Popescu se přiznal, že v 80. letech byl informátorem rumunské tajné policie. Jednačtyřicetiletý někdejší obránce tak učinil jen tři dny poté, co se proti spojení s režimem diktátora Nicolae Ceaušeska ostře ohradil.

Článek

O spolupráci Popeska s tajnou policií napsal v pondělí deník Adevarul, bývalý kapitán to však označil za "nehoráznou lež". Nyní ale v rozhovoru pro list Evenimentul Zilei bývalý kapitán Barcelony přiznal, že během působení v celku Universitatea Craiova psal zprávy o chování svých spoluhráčů a dalších lidí v klubu.

"Když jsem psal posudky, vždycky jsem do nich dával jen dobré věci. Vždycky jsem ty lidi chválil," řekl Popescu, který původně uvedl, že s policií pouze podepsal dokument o "ochraně národních zájmů".

Popescu patří k nejslavnějším fotbalistům rumunské historie. S reprezentačním výběrem si třikrát zahrál na mistrovství světa (1990, 1994 a 1998) a dvou evropských šampionátech (1996 a 2000). S Barcelonou vyhrál někdejší Pohár vítězů pohárů, během kariéry nastupoval také za Steau Bukurešť, PSV Eindhoven, Tottenham a Galatasaray.

Reklama

Související témata: