Hlavní obsah

Mexický trenér Aguirre nesmí po potyčce tři zápasy na lavičku

NEW YORK

Trenér mexické fotbalové reprezentace Javier Aguirre dostal třízápasový trest za čtvrteční potyčku, kterou vyprovokoval při zápasu Zlatého poháru s Panamou (1:1). Národní svaz byl navíc potrestán pokutou 25 000 dolarů (465 000 korun).

Článek

Trest znamená, že se Aguirre může vrátit až při případném finále tohoto šampionátu Severní a Střední Ameriky. Mexičané mají zatím na svém kontě v základní skupině čtyři body, nyní je čeká zápas s dosud stoprocentně úspěšným Guadeloupem. V případě vyřazení se trest převádí na kvalifikační zápasy o postup na MS.

Padesátiletý Aguirre rozpoutal potyčku deset minut před koncem, kdy se pokusil kopnout panamského záložníka Ricarda Phillipse, který probíhal kolem střídačky Mexika. Když rozhodčí přerušil hru, Phillips do Aguirreho strčil a do mely se zapojili hráči obou týmů. Incident navíc vyprovokoval fanoušky, kteří zasypali hřiště kelímky od piva a dalšími odpadky a začali se mezi sebou rvát. Kouč se za své chování poté omluvil.

Severoamerická fotbalová federace CONCACAF sice uznala, že Aguirre nechtěl Phillipse zranit, nicméně celou akci rozpoutal. Zároveň ocenila za příkladné chování brankáře Mexika Mema Ochou, jenž se snažil uklidnit rozlícené fanoušky a pomohl panamskému hráči bezpečně odejít z trávníku.

Reklama

Související témata: