Hlavní obsah

Výhru Barcelony nad Beckhamovým klubem vidělo 93 tisíc lidí

PASADENA

Fotbalisté Barcelony porazili v přípravném utkání v kalifornské Pasadeně Los Angeles Galaxy 2:1. Zápas vítěze Ligy mistrů s týmem anglické hvězdy Davida Beckhama přilákal do ochozů stadiónu Rose Bowl 93 137 fanoušků, což byla největší návštěva na fotbale ve Spojených státech od roku 1994, kdy Američané hostili mistrovství světa.

Foto: Matt Sayles, ČTK/AP

Útočník Barcelony Thierry Henry (uprostřed) uniká A.J. DeLaGarzovi (vlevo) a Davidu Beckhamovi z Los Angeles Galaxy.

Článek

Barcelonu poslal do vedení v 11. minutě mladý útočník Pedro Rodríguez, jenž dorazil do sítě střelu Lionela Messiho. Na konci prvního poločasu vyrovnal Beckham, jenž musel opět snášet projevy nevole amerických fanoušků, kteří mu vyčítají, že se z hostování v AC Milán vrátil do MLS až v rozehrané soutěži.

Anglický záložník odpověděl po svém a z přímého kopu z 25 metrů poslal míč do horního rohu barcelonské branky. Za svůj tradiční kousek si vysloužil aplaus zaplněných tribun a doufá, že získal fanoušky opět na svou stranu. "Kdo ví, ale bylo by to skvělé," řekl po zápase.

Beckham byl na hru svého týmu pyšný

"Na tenhle večer můžeme být pyšní. Byla to pro nás velká zkušenost. Barcelona je evropským šampiónem a určitě vyhraje i mistrovství světa. A my jsme s nimi hráli 65 minut vážně dobře," pochvaloval si bývalý hráč Realu Madrid a Manchesteru United.

O vítězství španělského celku rozhodl v 66. minutě střídající venezuelský mladík Jeffrén Suárez.

"V prvním poločase jsme měli málo šanci. Pak jsme se zlepšili, i když tomu chyběla lehkost. Ale byla to dobrá prověrka," uvedl kouč Barcelony Pep Guardiola, který poslal do hry poprvé posilu z Interu Milán obránce Maxwella. Útočník Zlatan Ibrahimovic, jenž přišel rovněž z týmu italského mistra, po operaci zlomené kůstky v ruce zatím v přípravě chybí.

Reklama

Související témata: