Hlavní obsah

Českou futsalovou ligu obohatí hráči z Brazílie

PRAHA

Hned jedenáct cizinců se představí v novém ročníku futsalové 1. ligy. V týmu úřadujícího mistra Chrudimi se objeví dva Brazilci. A nováček v soutěži Teplice do svého kádru zařadil kromě dvou brazilských hráčů také dva Rusy, dva Bělorusy a jednoho Němce. Další Brazilec a Slovák se objeví v dresu Zruče nad Sázavou. Ročník 2009/2010 by tak měl být jedním z nejzajímavějších v celé historii.

Foto: www.nzi.si

Futsal - ilustrační foto

Článek

První kolo celostátní futsalové ligy odstartuje již tento pátek 28. srpna. A hned na úvod nabídne derby mezi Slavií Praha a Bohemians 1905. Titul bude chtít obhájit ERA-PACK Chrudim, který bude na přelomu září a října startovat také v UEFA Futsal Cupu. V něm přivítá lotyšský Nikars Riga, polský Hurtap Leczyca a Nautra Kaunas z Litvy. "Naším cílem je skupinu vyhrát a postoupit do dalších kol," přiznal na úterní tiskové konferenci trenér Chrudimi Ota Stejskal.

Mužstva odehrají soutěž systémem každý s každým dvoukolově. Každý tým tedy sehraje celkem dvaadvacet zápasů. Po 22. kole bude následovat play-off, kam postoupí osm nejlepších týmů. Čtvrtfinále, semifinále i finále se bude hrát na tři vítězná utkání. Nový mistr bude znám nejpozději 30. května 2010.

Česká republika má velkou šanci pořádat MS 2012 

Český futsal má také velkou naději uspořádat mistrovství světa v roce 2012. Předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek má totiž sám velký zájem na tom, aby Česká republika tuto významnou sportovní akci hostila. A na červencovém setkání se Seppem Blatterem, předsedou Mezinárodní fotbalové federace (FIFA), Hašek o MS 2012 jednal. "Máme od Seppa Blattera příslib, že by se šampionát v ČR mohl konat," prozradil Otakar Mestek, předseda komise futsalu.

Česká republika o pořadatelství soupeří s Ruskem, Íránem, Čínou a Thajskem. V případě, že by se u nás šampionát konal, základní skupiny by se odehrály v Ostravě, Karlových Varech, Pardubicích a Brně. Následné play-off by se uskutečnilo v Praze v O2 Areně. "Asijské státy by neměly mít šanci, protože na řadě je nyní Evropa. A když v březnu 2010 pořadatelství vyhrajeme, je našim cílem přivítat nejen celou futsalovou špičku, ale hrát také play-off před tisíci fanoušky v O2 Aréně," uzavřel Mestek.

Už v lednu však českou futsalovou reprezentaci čeká mistrovství Evropy v Maďarsku. "Na konci září proběhne losování. Dvanáct týmů bude rozděleno do čtyř skupin po třech. Do finálových bojů postoupí první dva ze skupiny. Věřím, že do čtvrtfinále postoupíme a o semifinále budeme bojovat s atraktivním soupeřem," přál si Mestek. A aby čeští futsalisté na ME uspěli co nejlépe, ladí formu už nyní. O víkendu 19. a 20. září se zúčastní Turnaje čtyř zemí a v říjnu je pak čeká přípravné utkání s Nizozemskem.

Týmy 1. ligy futsalu
Tango Brno, ERA-PACK Chrudim, Delta Real Šumperk, Olympik Mělník, Slavia Praha, Bohemians 1905, CCM Jistebník, Balticflora Teplice, Benago Zruč nad Sázavou, Vysoké Mýto, Torf Pardubice, Kajot Helas Brno

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.