Hlavní obsah

Velký fotbal už mi moc scházel, přiznal Straka, než se upsal Ružomberoku

Už nemohl bez fotbalu vydržet. V Kněževsi kousek za Prahou se sice s manželkou vrhli do rekonstrukce venkovského stavení, s místní jedenáctkou chodil hrát a i s trénováním jí pomáhal, ale velký fotbal extrenérovi české reprezentace Františku Strakovi přece jen chyběl. „Proto když majitel slovenského Ružomberoku pan Filo zavolal, nerozpakoval jsem se ani chvíli,“ přiznal Straka pro Sport.cz před cestou na Slovensko.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Trenér František Straka má namířeno do slovenského Ružomberoku.

Článek

Na Slovensku je už vaše angažmá v Ružomberoku hotovou věcí. S majitelem klubu jste se museli dohodnout bleskově...

My se zatím nedohodli. Právě letím na pozvání pana Fila na Slovensko, abychom si sedli, o všem si popovídali a když bude realita odpovídat námluvám po telefonu, smlouvu samozřejmě podepíšu.

Zatím jste tedy vedli námluvy po telefonu, takže majitele klubu zatíženého na české trenéry jste už trochu poznal...

Je ohromně korektní a hlavně - čiší z něho obrovský zápal pro fotbal. Jeho srdíčko tluče pro Ružomberok, který na tom momentálně není právě dobře. Proto mně pan Filo nabídl, zda bych neměl chuť s mužstvem něco udělat.

Takže si prostě vybral Straku záchranáře, který to s mužstvy u dna tabulky umí, a dal mu za úkol pozvednout Ružomberok zase k pohárovým výšinám...

Ne, nic takového. Zatím jsme si řekli, že bych měl dostat mužstvo figurující momentálně na poslední příčce tabulky do klidného středu a teprve pak se uvidí, co dál. V příští sezóně můžeme třeba pohárové příčky atakovat.

Před vámi seděla na lavičce Ružomberoku celá plejáda českých trenérů. Komňacký získal s mužstvem titul, Bílek loni vedl tým celou sezónu, Uličný či Bičovský tam štěstí také zkoušeli. Vyptával jste se kolegů na jejich trenérské zkušenosti? Probíral jste s nimi tamní angažmá?

Zatím ne a ani to dělat nebudu, protože působili u mužstva v jiné době a pracovali s jinými hráči, než budu mít k dispozici já.

Prostě - budete spoléhat jen sám na sebe...

Samozřejmě. Nejdřív si musím udělat o mužstvu obrázek sám, pak situaci zanalyzuji a rozhodnu se pro potřebné kroky. Už se nemohu dočkat, až se do velkého fotbalu zase vrhnu.

Reklama

Související témata: