Hlavní obsah

Lavička by mohl v Sydney trénovat legendu Figa

SYDNEY

Australský klub FC Sydney, který trénuje Vítězslav Lavička, má zájem o portugalskou hvězdu Luíse Figa. Bývalý nejlepší fotbalista světa sice po uplynulé sezóně ukončil v 36 letech kariéru, v Sydney by se nicméně mohl objevit jako takzvaný hostující hráč.

Foto: archiv

Luís Figo

Článek

Manažer klubu Dave Mason listu Sydney Morning Herald řekl, že už byl s Figovým agentem Robem Jansenem v kontaktu před dvěma měsíci. Tehdy však snaha Sydney o zisk prominentní posily ztroskotala mimo jiné na faktu, že Figo by v případě přesunu do A-League chtěl hrát i ve vyřazovací fázi soutěže po skončení základní části. To však podle pravidel hráči se statutem hosta nesmějí.

"Samozřejmě někdo takový je přesně tím typem hosta, kterého chcete přivést, ale bohužel načasování nebylo správné. Pokud by si to ale rozmyslel, rozhodně bychom se tím zabývali," uvedl manažer Sydney Mason.

Rekordman v počtu mezistátních zápasů za Portugalsko (127) ukončil letos kariéru obhajobou mistrovského titulu v Interu Milán. Předtím Figo působil také v Realu Madrid, Barceloně a Sportingu Lisabon.

Český kouč Lavička vede Sydney ve své první sezoně, po šesti zápasech je tým z olympijského města na druhém místě ligové tabulky. V mužstvu působí také slovenský záložník Karol Kisel.

Reklama