Hlavní obsah

Futsalisté narazí na ME na domácí Maďarsko a Ázerbájdžán

DEBRECÍN

Česká futsalová reprezentace se v základní skupině mistrovství Evropy utká s domácím Maďarskem a s Ázerbájdžánem. Šampionát se uskuteční v lednu příštího roku.

Článek

Český výběr se tak vyhnul všem medailistům z minulého šampionátu, který předloni v Portu vyhrálo Španělsko před Itálií a Ruskem. Tato trojice byla spolu s pořádajícím Maďarskem nasazena, čeští futsalisté byli při dnešním debrecínském losu v druhém koši.

Mistrovství Evropy se poprvé zúčastní dvanáct týmů, dosud jich na závěrečném turnaji hrálo osm. Z každé skupiny postoupí dvě mužstva do čtvrtfinále, což je podle českého trenéra Tomáše Neumanna pro jeho svěřence reálný cíl.

"Z prvního koše jsme dostali papírově nejslabšího soupeře, Maďarsko tam nepatří a bylo tam jen díky tomu, že jsou domácí. Ale stejně tak ani nepatří Ázerbájdžán do třetího koše," řekl Neumann ČTK.

S Ázerbájdžánem se čeští hráči utkali loni v březnu v chrudimské kvalifikaci MS, po dramatickém duelu tehdy zvítězili 3:2 a postoupili do baráže. "Oni to teď kvůli tomu možná pojmou jako vyhecovanou odvetu, navíc tehdy měli v kádru jednoho Brazilce, teď už jich mají pět," podotkl Neumann.

Kouč je rád, že Češi budou hrát v Budapešti. "Fanoušci to budou mít blízko, doufám, že by jich hlavně z Moravy mohlo přijet hodně," dodal Neumann.

Rozlosování ME 2010:
Skupina A: Maďarsko, Česko, Ázerbájdžán.
Skupina B: Itálie, Ukrajina, Belgie.
Skupina C: Rusko, Srbsko, Slovinsko.
Skupina D: Španělsko, Portugalsko, Bělorusko.

Reklama