Hlavní obsah

VIDEO: Belgičan Witsel mu nadvakrát brutálně zlomil nohu. Polský fotbalista chce odškodné

PRAHA

Chce peníze a je připraven se soudit. Polský fotbalový reprezentant ve službách bruselského Anderlechtu Marcin Wasilewski to prohlásil po čtyřech týdnech, kdy se po těžkém zranění a třech prodělaných operacích konečně přišel podívat mezi své spoluhráče. „Budu na Witselovi požadovat odškodné,“ nechal se slyšet.

Článek

Hrůzostrašný zákrok se udál v srpnovém utkání mezi Anderlechtem a Standartem Lutych (1:1) v 5. kole belgické ligy. Nejlepší belgický fotbalista loňského roku Axel Witsel fauloval ve 27. minutě devětadvacetiletého polského obránce tak brutálně, že mu způsobil dvojitou otevřenou zlomeninu lýtkové a holenní kosti. Wasilewski musel podstoupit už tři operace a lékaři odhadují, že si nejméně rok do míče nekopne.

„Ale já se vrátím a budu stejně dobrý jako dřív,“ nechal se slyšet, když poprvé po dlouhých týdnech přišel mezi spoluhráče a ze setkání měl obrovskou radost. Při té příležitosti také oznámil, že požaduje na Witselovi  finanční kompenzaci a pokud nedojde k dohodě, je přípraven se soudit.

Provinilec Witsel dostal za těžké zranění protihráče pokutu 250 eur, tedy asi 5 700 korun a distanc na deset zápasů. Proti trestu se ale odvolal a disciplinární komise belgického fotbalového svazu mu distanc snížila jen na osm střetnutí.

Reklama

Související témata: