Hlavní obsah

Skácel je stále bez angažmá

PRAHA

Ani v poslední den přestupního období nemá bývalý reprezentant Rudolf Skácel jasno o své fotbalové budoucnosti. Třicetiletý krajní záložník po ukončení smlouvy v Southamptonu stále hledá nové angažmá. Mezitím jen trénuje s druholigovým Hradcem Králové a hraje exhibiční zápasy za Kozlovnu a starou gardu Slavie. Nejistota prý už začíná být hodně nepříjemná.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel

Článek

"Ani nechci pomyslet, co by bylo, kdybych zmeškal celý podzim. To už by bylo na konec kariéry," řekl ve středu v rozhovoru s ČTK Skácel. Končit kariéru nechce a nejistota ohledně budoucnosti ho trýzní. "Je to hodně nepříjemné. O víkendech si jdu občas zahrát za Kozlovnu nebo starou gardu Slavie a přes týden aspoň trénuju v Hradci, ale i v něm je to teď tak rozjeté, že by mě asi sotva chtěli," prohlásil Skácel.

Trápení levonohého hráče začalo v roce 2006, kdy odešel z edinburských Heart of Midlothian do tehdy druholigového Southamptonu. Klub zabředl do ekonomických potíží, Skácel pro něj začal být záhy drahý a ještě před letošním sestupem do třetí anglické ligy se snažil hráče zbavit. Jaro 2008 strávil na hostování v Hertě Berlín, loni odmítl několik nabídek na přestup a Southampton ho na značnou část sezony vyřadil z týmu.

Když Skácelovi letos v červnu skončila smlouva, začal si se svým německým agentem hledat nový klub. Jednání s Mnichovem 1860 ale ztroskotalo hned na začátku a neuskutečnil se ani avizovaný přestup do maďarského Debrecínu, z nějž se nakonec vyklubala fáma. "Možná, že jsem měl angažmá shánět dřív. Už několikrát jsem si dal nějakou lhůtu, ale nesplnilo se nic, takže už jen čekám, že snad někdy něco přijde," řekl Skácel.

Reklama