Hlavní obsah

Brazilský kanonýr Ronaldo chce příští rok skončit s fotbalem

SAO PAULO

Trojnásobný nejlepší hráč světa Brazilec Ronaldo vážně uvažuje o tom, že v příštím roce skončí s fotbalem. Třiatřicetiletý útočník prodělal řadu vážných zranění a opotřebované tělo se prý čím dál více ozývá. Jeho snem je rozloučit se triumfem na světovém šampionátu v Jihoafrické republice.

Článek

"Mám za sebou spoustu krásných zážitků, ale mám v úmyslu příští rok skončit," řekl televizní stanici Estadao dvojnásobný mistr světa, který se letos vrátil do brazilské ligy a obléká dres Corinthians.

"Zároveň však nechci ztratit náklonnost brazilských fanoušků, kterou mi projevují od mého návratu. A výsledek je ten, že jsem zmatený...," přiznal nejlepší střelec v historii světových šampionátů.

"Je to těžké rozhodování, ale moje tělo se ozývá. Mám za sebou roky potíží, tréninku, zranění, fyzioterapie. Potřebuji odpočinek," uvedl dvojnásobný držitel Zlatého míče, jenž už delší dobu bojuje s nadváhou.

Po dalším těžkém zranění kolena ukončil angažmá v AC Milán a loni v prosinci podepsal smlouvu s Corinthians. V jejich dresu dal v 35 zápasech 22 branek a fanoušci vyzývají kouče národního týmu Carlose Dungu, aby Ronalda vzal příští rok do Jižní Afriky.

"Rád bych s Brazílií znovu vyhrál mistrovství světa," řekl Ronaldo, jenž nastřílel na MS celkem 15 branek. Ziskem dalšího titulu by se vyrovnal legendárnímu Pelému, který jako jediný dokázal vyhrát světový šampionát třikrát. Ronaldo od vyřazení Brazílie ve čtvrtfinále MS v Německu za národní mužstvo nenastoupil.

Reklama