Hlavní obsah

VIDEO: Belgický gólman je za největšího ňoumu. Dal si vlastence, jemuž se směje celý svět

PRAHA

Vyhlašovat anketu o největšího fotbalového ňoumu roku, řekl by si Belgičan Jurgen Sierens o hlavní cenu. Mezi brankáři tedy určitě, protože vlastní gól, který si ve víkendovém kole belgické ligy na hřišti Anderlechtu dal, se hned tak nevidí. Však také jeho vlastenec obletěl svět...

Brankář Sierens si dal kuriózní gól

Článek

Žádný div, že klub KSV Roesalare figuruje u samého dna belgické fotbalové ligy, když si jeho gólman Jurgen Sierens dává tak povedené vlastence. V patnáctém kole hrálo poslední Roeselare na stadiónu vedoucího Anderlechtu, od 4. minuty prohrávalo 0:1, ale definitivně ho pohřbila až minela třiaatřicetiletého brankáře Jurgena Sierense.

Střelu jednoho z domácích útočníků sice tečoval jeho spoluhráč Dissa, ale gólman předvedl před brankovou čarou jakýsi prapodivný odzemek a balón dopravil do sítě sám. Však mu byl gól také připsán.

„Ztratil jsem orientaci, vůbec jsem nevěděl, kde mám míč. Něco takového se mně v životě nestalo,“ nemohl Jurgen Sierens pochopit, jak se stal celému fotbalovému světu pro smích.

„Když si dáme sami takovýto gól, těžko můžeme myslet na to, že bychom na Anderlechtu uspěli,“ pravil rezignovaně trenér KSV Roesalare Dennis van Wijk po porážce 1:3.

Brankář Jurgen Sierens přitom není na belgické ligové scéně žádným nováčkem. Šest klet chytával za Lokeren, pak hájil dvě sezóny bránu Ostende a od roku 2003 obléká barvy Roeselare, kde s ním v jednom mužstvu hraje i bývalý Sparťan Štěpán Kučera.

Reklama

Související témata: