Hlavní obsah

Romário uspěl s odvoláním proti vězení, zaplatí pokutu

RIO DE JANEIRO

Bývalý slavný brazilský fotbalista Romário uspěl se svým odvoláním proti třem a půl roku vězení, ke kterým byl odsouzen v červenci za daňové úniky. Podle nového výroku soudu jeden z nejlepších střelců v historii fotbalu zaplatí 150 tisíc eur (téměř čtyři milióny korun) a 30 měsíců bude muset provádět veřejně prospěšné práce.

Článek

Mistr světa z roku 1994 byl stíhán za to, že v letech 1996 a 1997, kdy působil v brazilském Flamengu, nezaplatil na daních asi půl miliónu dolarů. Bývalý hráč Eindhovenu a Barcelony se však hájil tím, že neměl tušení, že v té době nebyly některé jeho příjmy zdaněny.

Podle výpočtů brazilských médií je třiačtyřicetiletý fotbalista ve své vlasti součástí až třiceti soudních sporů, především kvůli nesplaceným dluhům. Právě kvůli nim mu navíc exekutoři tento týden zabavili vilu na předměstí Ria de Janeiro za 4,7 miliónu dolarů. V červenci strávil Romário noc ve vazbě kvůli neplaceným alimentům.

Navzdory všem problémům se zákonem chce bývalý brazilský útočník kandidovat ve volbách za Brazilskou socialistickou stranu, do níž v září vstoupil.

Reklama

Související témata: