Hlavní obsah

Estudiantes přešlo přes oslabený Pohang do finále MS

ABÚ ZABÍ

Fotbalisté argentinského Estudiantes splnili roli favorita a postoupili přes korejský Pohang do finále mistrovství světa klubů. Jihoamerický tým s hvězdným záložníkem Juanem Sebastiánem Verónem v úterý nad soupeřem, který dohrával v osmi, zvítězil 2:1.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Fotbalisté Estudiantes oslavují gól v semifinále MS klubů.

Článek

Estudiantes čeká v Abú Zabí v sobotu finále proti lepšímu z druhého semifinále mezi Barcelonou a mexickým Atlante. Korejci budou hrát několik hodin předtím s poraženým o třetí místo.

Oba góly jihoamerických šampiónů vstřelil Leandro Benítez, jenž se nejprve trefil v nastavení prvního poločasu z trestného kopu a poté zvýšil po osmi minutách druhé půle. Pohang se vrátil do zápasu v 71. minutě díky trefě brazilského kanonýra Denilsona, který už vstřelil dvě branky v pátečním vítězném čtvrtfinále proti africkému Mazembe.

V době snížení už ale hráli Steelers o deseti a další ránu jejich snahy o vyrovnání dostaly mezi 72. a 77. minutou, kdy byli vyloučeni dva hráči včetně gólmana Sin Hwa-jonga a kapitána Hwang Če-wona. Na závěrečnou čtvrthodinu utkání tak musel brankářské rukavice obléci Denilson.

Estudiantes těžil z některých verdiktů sudího

"Výsledek neodráží to, co jsme viděli na hřišti a mohou za to chyby rozhodčího. Nemluvím o žádném spiknutí, ale o chybách," kritizoval brazilský kouč Pohangu Sergio Farias italského sudího Roberta Rosettiho. "Mohli jsme tu dosáhnout víc, ale fotbal nabízí i velmi hořké situace a my jsme to dnes poznali," řekl Farias.

Trenér vítězů Alejandro Sabella připustil, že tým Estudiantes těžil z některých verdiktů sudího. Všechna tři vyloučení však podle něj byla správná. "Tři vyloučení jsou hodně pro každý tým na světě, takže to pro ně bylo samozřejmě obtížné. Názory se budou různit, ale patent na pravdu nemá nikdo," uvedl Sabella.

Farias si rovněž stěžoval na to, že formát turnaje nahrává týmům z Evropy a Jižní Ameriky, které jsou nasazeny přímo do semifinále. "Každý na stadiónu mohl vidět, kdo je odpočatý. Kdyby Estudiantes hráli v soutěži od začátku, možná by ve finále nebyli. Bylo vidět, že je tu snaha, aby ve finále byli Estudiantes a Barcelona," prohlásil.

Semifinále fotbalového mistrovství světa klubů v Abú Zabí:
Club Estudiantes de La Plata - Pohang Steelers 2:1 (1:0)
Branky: 45.+2 a 53. Benítez - 71. Denilson. ČK: 56. Hwang Če-won, 72. Kim Če-song, 77. Sin Hwa-jong (všichni Pohang). Diváci: 22 626.

Reklama