Hlavní obsah

Výhru Sparty ve Španělsku zařídil Sionko, poprvé hrál Brabec

LA CALA

Fotbalisté pražské Sparty vyhráli svůj první přípravný zápas na soustředění ve Španělsku. V La Cale v pondělí zdolali druhý tým gruzínské ligy Zestafoni 2:1.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalisté Sparty se radují z gólu. Archivní foto

Článek

Vítěznou branku zařídil dvanáct minut před koncem navrátilec Libor Sionko, který na Letnou přišel z FC Kodaň po šesti letech strávených v zahraničích. O první gól Sparty se postaral už ve třetí minutě Juraj Kucka. Premiéru ve sparťanském dresu si odbyl obránce Erich Brabec, posila z tureckého Ankaragücü a ještě v minulé sezoně kapitán konkurenční Slavie.

Za Spartu poprvé hrál i útočník Miloš Lačný z Ružomberoku, který předchozí přípravné duely zmeškal kvůli poraněnému kotníku.

Po Kuckově rychlé brance soupeř těsně před poločasem vyrovnal. V 78. minutě rozhodl Sionko, který se blýskl povedeným obloučkem přes brankáře. Letenským však zápas nepřinesl jen radost, protože přišli o záložníka Luboše Huška. Ten si už po deseti minutách poranil koleno, rozsah zranění určí vyšetření.

Sparta sehraje další přípravný zápas ve Španělsku v úterý s Metallurgem Záporoží.

Přípravné fotbalové utkání v La Cale (Španělsko):
Sparta Praha - Zestafoni (Gruzie) 2:1 (1:1)
Branky: 3. Kucka, 79. Sionko - 43. Dvali.
Sestava Sparty:
I. poločas: Švenger - Kušnír, Hejda, Řepka, Polom - Žofčák, Hušek (10. Vacek), Kucka, Zeman - Lačný, Kadlec (33. Jurdík).
II. poločas: Švenger - Sus, Hoheneder, Brabec, Pamič - Sionko, Kovba, Vacek (63. Folprecht), Krejčí - Jirouš, Jurdík (63. Wilfried). Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG