Hlavní obsah

Maradona "zmatkoval" při nominaci na přípravný duel

BUENOS AIRES

Diego Maradona si jako trenér argentinské reprezentace řekl o další kritiku v domácích médiích. Jeho nominaci týmu ke středečnímu přípravnému utkání proti Jamajce totiž provázely zmatky, když musel čtyřicet minut po zveřejnění jmen zrušit pozvánky čtyř fotbalistů, kterým ve startu za národní tým bránily klubové povinnosti, navíc zařadil do mužstva hráče, který se teprve v pondělí podrobil operaci.

Článek

"Vážně mistrovská blamáž," napsal sportovní list Ole v reakci na zmatečné okolnosti nominace.

Maradona totiž povolal čtveřici hráčů Estudiantes de La Plata, ale v zápětí je musel ze svého výběru škrtnout, protože tento klub bude jen den po zápase s Jamajkou hrát utkání Poháru osvoboditelů. Dodatečně povolaný Juan Pablo Pereyra je zase od pondělka v neschopnosti po operaci nosu.

Maradona opět nezařadil do týmu legionáře z Evropy a během svého patnáctiměsíčního angažmá už obeslal reprezentační pozvánkou úctyhodných 102 hráčů. O rozruch se tentokrát postaral i argentinský svaz, který na poslední chvíli zvažuje přeložit utkání s Jamajkou z Mar del Plata do Buenos Aires.

S mediální kritikou měl Maradona problémy v celém průběhu kvalifikace o postup na MS, ve které se Argentině příliš nedařilo. Po šťastném postupu se dopustil na adresu médií vulgarit, za které později dostal od federace FIFA dvouměsíční zákaz činnosti. V polovině ledna mu trest vypršel.

Reklama

Související témata: