Hlavní obsah

V Japonsku dal fotbalista gól z 60 metrů již po 12 vteřinách hry

NAGOJA

O nejrychlejší gól letošní sezóny japonské fotbalové ligy se postaral černohorský reprezentační záložník Igor Burzanovič, který se mezi střelce zapsal již po 12 sekundách hry. A to ne jen tak ledajakým gólem, ale střelou z 60 metrů, kterou nasměroval fotbalisty Nagoji Grampus k výhře 2:0 nad týmem Jubilo Iwata.

Článek

Hostující hráči zahájili duel výkopem a poslali míč na polovinu Nagoji. Po několika hlavičkových soubojích se k míči dostal Burzanovič, který se nerozpakoval a napálil míč z 60 metrů přímo na branku. Balón k překvapení všech včetně hostujícího brankáře Naokiho Hatty doletěl lobem až do sítě.

"Byl to hodně nečekaný gól. Je vždy krásné sledovat, co všechno je ve fotbale možné," rozplýval se nad trefou svého svěřence trenér Nagoji Dragan Stojkovič, který se sám v minulé sezóně prezentoval střelou z 50 metrů do branky. Za svůj gól přímo z trenérské lavičky byl tehdy vykázán na tribunu.

Čtyřiadvacetiletý Burzanovič však nedosáhl na absolutní rekord japonské J-ligy. Ten drží od roku 2006 japonský reprezentant Hisato Sato, který se trefil již v osmé vteřině.

Reklama

Související témata: