Hlavní obsah

Po bitkách fanoušků s policií bylo v Sarajevu 40 zraněných

SARAJEVO

Zraněním čtyřiceti osob, z toho 17 policistů, skončily násilnosti fanoušků po středečním fotbalovém utkání bosenské ligy mezi domácím FK Sarajevo a Širokým Brijegem. Po remíze 1:1 vyvolali sarajevští chuligáni bitky s ochránci pořádku, kteří museli doprovodit ze hřiště aktéry utkání. Patnáct osob bylo zatčeno.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Fanoušci se nespokojili s nerozhodným výsledkem, protože očekávali od mužstva výhru k uctění památky jednoho z příznivců, který byl zabit při výtržnostech při posledním vzájemném utkání v říjnu. Fotbalistům i vedení klubu rozzuření fans nadávali do zrádců, funkcionáři hostujícího týmu na tribuně podle bosenských médií tak tak unikli lynči.

Zatímco mužstvům se podařilo opustit areál bezpečně, výtržníci se pustili do bitek s policií a ochrankou, které se snažily zabránit jejich řádění a škodám na zařízení stadiónu. "Bylo zraněno sedmnáct policistů, mnozí z nich vážně," uvedl sarajevský policejní mluvčí Dragan Mijokovič podle agentury Reuters. Převažovala zranění hlavy a obličeje.

Zápasy obou mužstev jsou vždy vysoce rizikové. Příznivci Sarajeva jsou převážně muslimští Bosňané, fanoušci Širokého Brijegu zase katoličtí Chorvaté. Oba tábory proti sobě bojovaly během války v Bosně a Hercegovině v letech 1992 až 1995. Při loňských střetech fotbalových fanoušků byl zabit čtyřiadvacetiletý Vedran Puljič.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články