Hlavní obsah

Aktéři školského McDonald‘s Cupu jdou ve stopách kanonýra Kadlece

PRAHA

Téměř 84 procent základních škol se zapojilo do celostátního fotbalového turnaje McDonald‘s Cup. Více než 82 tisíc dětí se tak vydalo ve stopách mladého útočníka Sparty Václava Kadlece, který jako školák sám turnaj pravidelně hrával a letos je patronem 13. ročníku. Jeho vítězové se mohou těšit na zájezd do Londýna na zápas Arsenalu.

Foto: Aleš Krecl

Ostravský René Bolf už jen sleduje, jak sparťan Václav Kadlec dává gól.

Článek

Účast v největším fotbalovém turnaji pro žáky základních škol si musel tvrdě vybojovat. „V první třídě mě nevzali, že jsem prý moc malý. Pak jsem si McDonald‘s Cup zahrál čtyřikrát a pokaždé se stal jeho nejlepším střelcem v Praze. Dál jsem ale nikdy nepostoupil, protože jsme vždy narazili na Vladivostockou,“ vzpomíná sedmnáctiletý útočník Sparty.

Kadlec v neděli rozhodl svým gólem o remíze 1:1 v ligovém šlágru v Ostravě a pro Letenské by měl být i nadále jedním z žolíků v bitvě o titul. Pro děti je tedy ideálním patronem soutěže, která vyvrcholí finálovým Svátkem fotbalu 31. května a 1. června na stadiónu v Jablonci nad Nisou. Vítězný tým 13. ročníku poletí za odměnu do Londýna, aby něco odkoukal při zápase Arsenalu.

Turnaj má od letoška i svou hymnu, kterou složil Vašo Patejdl a otextoval Eduard Krečmar. Pořadatelé se navíc věnují také školení trenérů, kterým loni přednášel Vítězslav Lavička a letos Jakub Dovalil. Výsledkem je 23 nových C-licencí.

Během května proběhnou krajská finále McDonald‘s Cupu, do Jablonce pak postoupí patnáct nejlepších týmů z celé republiky plus pořadatel.

Reklama