Hlavní obsah

Haša vystřihl na oslavu gólu salto, teď věří v pomoc Angličanů

Skóroval v reprezentaci poprvé – v pravou chvíli. Roman Haša, útočník staršího dorostu 1. FC Slovácko a fotbalové reprezentace do sedmnácti let zachraňoval svým prvním gólem v reprezentačním dresu proti Turkům naději na postup do semifinále mistrovství Evropy. Přesnou hlavičku doplnil parádním saltem na oslavu. Díky němu mají Češi v Lichtenštejnsku před pondělním duelem s Řeckem ještě šanci.

Foto: ČMFS

Češi nastupují, Roman Haša druhý zprava.

Článek

Jak se cítíte jako zachránce nadějí celého týmu?

Dobře, protože jsem dal gól, ale také špatně. Myslím si, že jsme proti Turkům měli vyhrát. Sám jsem mohl dát ještě jeden gól.

Čím to, že se dnes českému týmu nedařilo proměňovat vyložené šance?

Řekl bych, že větší důraz v koncovce. Například mně v prvním poločase chybělo pár centimetrů, prudký centr jsem zasahoval na dlouhou nohu, být blíž, tak jsem to dával placírkou do branky. Navíc jsme ze začátku ztráceli hodně míčů, asi to bylo nervozitou. Až časem se to zlepšilo.

Po gólu jste vysekl ukázkové salto. Takové kdysi dával k dobru Hugo Sanchez v Realu Madrid, ale to nemůžete pamatovat. To je vaše tradiční oslava gólu a kdo vás inspiruje?

Vím, že v lize to dělával Slepička a dělá Varadi. Ale v mém případě to byl okamžitý nápad. Blesklo mi hlavou, abych to zkusil a automaticky to provedl.

Na turnaji jste nastoupil poprvé v základní sestavě, proti Anglii jste šel do hry z lavičky. Jak jste vnímal souboj o místo?

Jsme tady jako tým, nevadilo mi, že jsem s Anglií nezačínal. Útočníci tady jsou vyrovnaní a trenér se rozhodl tak, jak se rozhodl.

Na trénincích bylo vidět, že jste pookřál, když se podle náznaků rýsovalo, že nastoupíte

Ale pochopitelně jsem měl radost, když jsem se dozvěděl, že nastoupím.

Také v kvalifikaci na jižní Moravě jste neměl pozici v základu pevnou. Ale tam to dopadlo dobře pro tým i pro vás. Takže by se to mohlo zopakovat, že?

To určitě. Tehdy jsem sice nastoupil proti Gruzii, ale ve druhém utkání jsem nehrál. Začal jsem zase až s Holandskem a slavili jsme postup. Tak doufám, že to bude s Řeckem také tak. Co doufám, já tomu věřím!

Zase to není v českých rukou, ale to s Nizozemskem v kvalifikaci také nebylo…

Já věřím, že vyhrajeme a Anglie nám pomůže s Turky!

Jste na prvním turnaji tohoto typu. Jaké jsou dojmy?

Má to skvělou úroveň. Pěkné stadiony, hotel, prostě všechno. Člověk vidí, co vše by ho mohlo čekat, kdyby se později prosadil. Je to motivace.

Reklama