Hlavní obsah

Střížkovský Kapr hodlá sesadit fotbalového šéfa Haška

NYMBURK

Teprve rok vládne Ivan Hašek českému fotbalu a už se objevily snahy po jeho svržení. Nebo spíše vzdorovitý pokus kontroverzního spolumajitele Bohemians Praha Karla Kapra vyřídit si se současnou strahovskou generalitou účty za to, že potrestala jeho klub šestimiliónovou pokutou a odpočtem dvanácti soutěžních bodů, o sankcích vůči Kaprovi samotnému nemluvě. Na dnešní mimořádné valné hromadě ČMFS, která se odpoledne sejde v Nymburce, chce proto iniciovat Haškovo odvolání.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ČMFS Ivan Hašek se Kaprovy iniciativy neobává.

Článek

Původně měla mimořádná valná hromada ČMFS zvolit jen novou odvolací a revizní komisi, která se utápěla ve vnitřních sporech, hádkách, osočování a vzájemné averzi jejích členů, až přestala být koncem března zcela funkční. To poté, co se členové komise pokusili odvolat jejího předsedu Jiřího Lněničku a ten výsledek jejich hlasování neuznal.

Pětadvacet uchazečů o pět míst

„Potřebujeme novou odvolací a revizní komisi, jejíž mandát by byl nezpochybnitelný a rozhodnutí nenapadnutelná,“ vysvětloval šéf českého fotbalu Ivan Hašek během amerického reprezentačního turné resumé, k němuž jeho vedení dospělo po jednání s členy stávající komise.

Nezpochybnitelný mandát potřebuje odvolací a revizní komise ČMFS hlavně proto, že se musí stát arbitrem vlekoucího se sporu tří klubů nárokujících si tradiční název Bohemians a samozřejmě i nástupnická práva. Na pět míst v komisi kandiduje celkem 25 uchazečů.

„Víme, že se celá kauza tří Bohemek táhne už dlouho, ale my ji vyřešíme. A novou odvolací a revizní komisi k tomu potřebujeme,“ tvrdí Ivan Hašek.

Střížkov vytáhl do boje

A právě Bohemians ze Střížkova vytáhli do boje proti Haškovi a jeho lidem. Trest, který nad klubem vynesla disciplinární komise za to, že neprokázal své obvinění o uplácení fotbalisty Olomouce a že navíc nenastoupil k ligovému střetnutí na Bohemians 1905, je podle Karla Kapra pokusem strahovského vedení o likvidaci jeho fotbalového impéria.

Šéf střížkovského fotbalového klubu Bohemians Praha Karel Kapr chce v Nymbuerce iniciovat odvolání Ivana Haška. foto: ČTK/Michal Kamaryt

K tomu, aby k hlasování o sesazení Ivana Haška na dnešní valné hromadě ČMFS v Nymburce vůbec došlo, by však musel docílit změny v programu jednání a prosadit do něho personální změny. To se ovšem jeví jako pramálo pravděpodobné.

Na valné hromadě se bude zřejmě jednat i o dalším osudu Petra Doležala, který skončil ve vedení pražské Slavie, stejně jako o místopředsedovi svazu Miroslavu Křížovi, jenž je od soboty 26. května nezvěstný a policie po něm pátrá marně.

Reklama