Hlavní obsah

Australané popírají, že by se jejich fotbalisté při tréninku poprali

JOHANNESBURG

Vlnu spekulací, podle kterých se ve středu australští fotbalisté poprali na uzavřeném tréninku, rozhání vedení "Socceroos". V australském táboře totiž prý zhoustla atmosféra po nedělní vysoké porážce s Německem v prvním utkání skupiny D.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Trenér fotbalistů Austrálie Pim Verbeek sleduje trénink svých svěřenců

Článek

Výkonný ředitel australského svazu Ben Buckley ale informace některých médií důrazně popřel. Stejně jako to, že by si část zkušenějších reprezentantů měla stěžovat na metody trenéra Pima Verbeeka. Buckley kvůli tomu svolal mimořádnou tiskovou konferenci, na které dementoval zprávy jednoho z australských rádií. V něm se o rvačce otevřeně hovořilo.

"Jsou to nesmysly a drby" 

"Jsou to nesmysly. Naši hráči jsou neuvěřitelně profesionální skupinou a jsou stoprocentně soustředění na další zápas. Otevřeně říkám, že takové drby jsou vůči našim hráčům nezdvořilé," prohlásil Buckley.

Zastal se i nizozemského kouče v australských službách Verbeeka. Tomu je vyčítáno, že už v březnu oznámil, že po mistrovství reprezentaci opustí a nastoupí jako technický ředitel k marockým mládežnických výběrům.

Bývalý australský reprezentant Craig Foster v úterý dokonce prohlásil, že Verbeek po debaklu s Německem měl sám rezignovat. "Dostává ročně dva milióny dolarů, aby nás rychle poslal ze šampionátu domů. Propustil bych ho, není dost dobrý," tvrdil Foster.

Buckley taková slova odmítl. "Pim (Verbeek) pro nás odvedl skvělou práci. Federace má v mužstvo i realizační tým maximální důvěru," prohlásil Buckley na adresu trenéra, který jako třetí v historii dovedl "protinožce" na závěrečný turnaj MS. Po zápase s Německem se ale ocitl pod palbou kritiky.

Především proto, že teprve podruhé za dva a půl roku, co je ve funkci, zvolil základní herní rozestavení 4-4-2, předtím přitom sázel na hru s pěti záložníky a jediným vysunutým útočníkem. Verbeek přitom na mistrovství vzal jen tři klasické forvardy.

Reklama

Související témata: