Hlavní obsah

Australan Kewell si za ruku nezahraje jenom jeden zápas

JOHANNESBURG

Australský útočník Harry Kewell bude svému týmu chybět v příštím zápase proti Srbsku. Za hraní rukou v utkání s Ghanou dostal od FIFA nejnižší možný trest - stop na jedno utkání. Šampionát tak pro něj neskončí, pokud Austrálie postoupí do osmifinále.

Foto: Lee Jae-Won , Reuters

Australan Harry Kewell (vlevo) spílá rozhodčímu za červenou kartu.

Článek

Na mistrovství světa následuje za každé vyloučení trest, přičemž za červenou bez předchozího napomenutí může být i vyšší než jedno utkání. Vyloučení za Kewellovu vcelku nešťastnou ruku bylo považováno za přísné a disciplinárka FIFA byla shovívavá.

"Rozhodčí mi zničil mistrovství" 

Sám Kewell se na italského rozhodčího Roberta Rosettiho po utkání dost zlobil. "Rozhodčí mi zničil mistrovství světa. Dotkl jsem se míče rukou, ale jen proto, že jsem s ní nemohl uhnout. Snažil jsem se hrát podle pravidel, ale on to jako jediný viděl jinak," prohlásil Kewell.

Po vyloučení prý chtěl být se svým zklamáním sám, ale ani to nemohl. "Nedovolili mi odejít ze šatny. Člen ochranky se mnou seděl celý zápas. Nevím co si myslel, že udělám," řekl Kewell.

FIFA také potvrdila, že po čtvrtfinále se nasbírané žluté karty škrtnou. Nikomu tedy nehrozí, že by za napomenutí v semifinále přišel o finálový zápas.

Reklama