Hlavní obsah

Anglie ještě ani nepostoupila ze skupiny a trenér Capello už myslí na finále

PORT ELIZABETH

Přestože se fotbalisté Anglie musí strachovat o to, aby na světovém šampionátu vůbec postoupili ze skupiny, jejich kouč Fabio Capello už pomýšlí na finále. Je prý přesvědčený, že Albion klidně může celé mistrovství vyhrát.

Článek

"Nezbláznil jsem se. Když jsem řekl, že mým cílem je finále, bylo to proto, že jsme několikrát ukázali, že tohle je dobrý tým. Klidně můžeme získat zlato," prohlásil italský kouč anglického národního týmu.

Tým Albionu v základní skupině zatím tápe a má na kontě jen dva body. V rozhodujícím duelu proti Slovinsku potřebuje vyhrát. "Myslím, že když zvítězíme a půjdeme dál, všechny týmy s námi budou mít velkou práci a bude složité nás porazit," řekl zkušený trenér.

Věří, že se Anglie vrátí k výkonům, které předváděla v kvalifikaci. "Zvládli jsme ji opravdu dobře, ale teď jsme se prostě dostali do horší chvíle. Hrajeme pod naše možnosti. To vím já, to vědí hráči, to víme všichni. Nezbývá nám než bojovat," dodal Capello, který by v případě neúspěchu mohl u anglické reprezentace skončit.

Reklama

Související témata: