Hlavní obsah

Dungu naštvala další žlutá karta pro Kaká

JOHANNESBURG

Další krok k celou Brazílií očekávanému titulu udělali v pondělním osmifinále svěřenci trenéra Carlose Dungy. Chile bez obtíží přejeli 3:0 a v pátek je čeká Nizozemsko.

Foto: Eduardo Di Baia, ČTK/AP

Brazilský kouč Dunga.

Článek

„Bylo to velmi pěkné utkání, protože i Chile hrálo ofenzivně. Pro nás nebylo lehké se gólově prosadit, protože soupeř byl po celé utkání velmi aktivní a nepříjemný v osobních soubojích. Hned po získání míče jsme se snažili přecházet do rychlých protiútoků. Při nich se nejvíc projevila kvalita brazilských hráčů,“ konstatoval po utkání pro televize Carlos Dunga.

„Mám radost, že jsem dal konečně na šampionátu gól, ale ještě víc se těším z vítězství týmu. Chile bylo silným protivníkem, ale my jsme měli i štěstí a vyhráli jsme zaslouženě. Je vidět, že se zápas od zápasu zlepšujeme, což musí platit i nadále. Teď nás čeká další krok, ještě těžší soupeř, ale já věřím, že ho porazíme,“ dodal útočník Robinho.

Proti Nizozemsku rozhodnou maličkosti

Dungu hodně rozzlobila další žlutá karta, kterou dostal záložník Kaká, jenž už má za sebou trest za vyloučení v duelu s Pobřežím slonoviny. „Je to nesmysl. Sudí trestají technické hráče a ty, kteří je okopávají, nechají bez povšimnutí. Škodí tak fotbalu. Nechci o Kaká znovu přijít,“ čertil se kouč. „Nechápu, byl to běžný faul, a navíc můj první,“ krčil rameny Kaká.

Brazilcům budou podle týmového lékaře Runca chybět i nadále zranění středopolař Felipe Melo a útočník Baptista, není jisté ani to, zda bude k dispozici další záložník Elano. Kvůli žlutým kartám nebude hrát ani středopolař Ramirez. Skončily také spekulace kolem chrániče zad gólmana Júlia Césara, má ho povolený.

„Proti Chile dobře fungoval náš herní systém, ale proti Nizozemsku se musíme zlepšit ve všech směrech a řadách. Čeká nás ještě těžší zápas, protože soupeř je na tom tradičně technicky velmi dobře a má kvalitní hráče. Bude to velmi těsné a může rozhodnout sebemenší maličkost,“ dodal Dunga k pátečnímu odpolednímu čtvrtfinálovému duelu v Port Elizabeth.

Reklama

Související témata: