Hlavní obsah

Ribéry se o svou budoucnost nebojí. Zase budu lidi bavit, vzkazuje

FRANKFURT

Fotbalista Franck Ribéry se neobává o svou sportovní budoucnost v Bayernu Mnichov ani ve francouzském národním týmu. Sedmadvacetiletý záložník, který čelí spolu s krajanem Karimem Benzemou obvinění za styk s nezletilou prostitutkou, zároveň poděkoval za podporu klubu i své manželce.

Foto: ČTK/AP

Franck Ribéry by měl být ústřední postavou Francie na šampionátu.

Článek

"Jsem si jistý, že si získám důvěru všech lidí, kteří teď o mně mohou pochybovat," uvedl Ribéry pro deník Bild. "Zase je totiž budu bavit, ukážu jim skvělé kličky, dám branky a zvednu jim náladu. Přesně jako dřív," dodal.

"V životě jsou občas skličující a obtížné momenty a tento je jedním z nich, prostě se z tohoto dna musím zase vyhrabat," prohlásil hráč, který zazářil na evropském šampionátu v roce 2008.

Ribéryho a jeho reprezentačního spoluhráče Benzemu z Realu Madrid vyslýchala celé úterý mravnostní policie v souvislosti s aférou, jež se dostala na veřejnost už v dubnu. Pařížská policie od té doby vyšetřuje podezření, zda noční klub na Champs Elysées nabízí klientům nezletilé dívky.

Ministryně je skeptičtější

Ribéry už dříve přiznal, že s nyní osmnáctiletou prostitutkou Zahiou Deharovou byl v kontaktu, netušil však, že dívka byla v té době ještě nezletilá. Pokud by zaplatil za sex nezletilé dívce a věděl by o tom, hrozily by mu až tři roky za mříženi a pokuta 45 tisíc eur.

O dost skeptičtější je v otázce dalšího působení obou fotbalistů v národním týmu francouzská ministryně sportu Roselyne Bachelotová. Podle ní je zapojení ve skandálu spojeném s prostitucí "těžko slučitelné" s působením v reprezentačním výběru.

Reklama

Související témata: