Hlavní obsah

Brazilský svaz se k reprezentaci snaží získat trenéra Menezese

SAO PAULO

Novým trenérem brazilské fotbalové reprezentace by se měl stát dosavadní kouč Corinthians Mano Menezes. Svaz se na osmačtyřicetiletého trenéra zaměřil poté, co předchozího kandidáta Muricyho Ramalha odmítlo uvolnit Fluminense. Menezes by se k nabídce měl vyjádřit během soboty.

Článek

"Naše rozhodnutí ovlivnilo to, že potřebujeme zahájit okamžité přebudování národního týmu," uvedl pro svazové stránky prezident federace Ricardo Teixeira s tím, že Menezes do takové koncepce zapadá.

Menezes byl jedním z trojice koučů, o které měli svazoví funkcionáři zájem. V pátek oslovil Teixeira trenéra Fluminense Ramalha, jeho klub mu ale vzápětí nedal svolení k odchodu a z angažmá čtyřiapadesátiletého kouče sešlo.

Menezes se ujal týmu Corinthians po sestupu do druhé ligy v roce 2008 a pomohl mu k návratu do nejvyšší soutěže. V posledním ročníku pak s mužstvem ze Sao Paula vybojoval pohárové vítězství. Z druhé ligy předtím vytáhl i Grémio.

Reprezentace pětinásobných mistrů světa se pod novým trenérem poprvé sejde před přípravným utkáním proti Spojeným státům americkým, které je na programu 10. srpna v New Jersey.

U brazilské reprezentace skončil po porážce s Nizozemskem ve čtvrtfinále světového šampionátu Carlos Dunga, jenž tým vedl čtyři roky.

Reklama

Související témata: