Hlavní obsah

VIDEO: Zradili mě a lhali, tvrdí odvolaný Maradona a stěží zadržuje slzy

BUENOS AIRES

Argentina a Maradona, jen těžko byste na letošním mistrovství světa ve fotbale hledali mediálně populárnější propojení, než jaké vzniklo mezi jihoamerickým týmem a jeho hvězdným koučem. Jenže od úterý už toto vděčné spojení neplatí, "nejslavnější Diego" byl ze své funkce odvolán. A Maradona, jehož kult vzývají milióny fanoušků po celém světě a pro některé je v Argentině takřka bohem, se cítí dotčen.

Foto: ČTK/AP

Diego Maradona na tiskové konferenci

Článek

Maradonovi leží v žaludku především dva vlivní muži argentinského fotbalu. Šéf národního týmu Carlos Bilardo, kterého nařknul z toho, že se ho snažil zákulisními intrikami zbavit, a prezident svazu Julio Grondona. Ten mu zas prý lhal, když tvrdil, že je s jeho prací spokojený, ale následně mu neprodloužil smlouvu.

"Těsně po vyřazení ve čtvrtfinále MS mi Grondona v šatně říkal, jak je s mou prací spokojený, a že chce, abych pokračoval. Bylo u toho několik svědků včetně hráčů. Lhal mi. Po návratu do Argentiny se totiž věci začaly měnit," četl tatrálně Maradona ze svého prohlášení před novináři a měl přitom slzy v očích.

"V ponděli jsem se s Grondonou sešel a řekl mi, že chce abych pokračoval, ale sedm lidí z mého týmu musí odejít. Přitom věděl, že je pro mne nepředstavitelné pokračovat bez mých asistentů. Bránil jsem je, nemohl jsem je přece zradit," dodal.

Za zrádce naopak označil Bilarda. "Už ve chvílích, kdy jsme truchlili kvůli vyřazení po zápase s Německem, Bilardo pracoval v zákulisí na tom, aby se mě zbavil. Každý, kdo byl jen trochu blíž argentiskému týmu, musel poznat, že zrada kolem týmu kroužila od počátku našeho působení v Jižní Africe," byl přesvědčen Maradona.

Po debaklu ve čtvrtfinále mistrovství světa s Německem (0:4) přitom sám uvažoval o rezignaci. Nakonec se sice rozhodl pokračovat, ovšem svaz mu nakonec odmítl prodloužit smlouvu. "Jsem si jistý, že argentinský fotbal si zaslouží lepší postavení. Víte, dělal jsem vše pro úspěch argentinského dresu. Vím, že hráči po dlouhé době cítili hrdost, když si jej navlékali. Snad jsem k tomu přispěl i já," zakončil Maradona.

Reklama