Hlavní obsah

VIDEO: V Brazílii mají o starost víc. Policejní pes pokousal fotbalistu

BAHIA

Český fotbal má pořád co dohánět. Ve srovnání s brazilským tedy určitě! Zemí fotbalu zaslíbenou totiž otřásá incident, který se udál po středečním druholigovém zápase mezi EC Bahia a FC Vila Nova. Při odchodu hráčů za hřiště totiž domácího obránce Wagnera Alissona napadl policejní pes a pokousal ho.

Brazilský fotbalista Alisson líčí, jak ho napadl policejní pes.

Článek

Druholigový duel se hrál v hodně vypjaté atmosféře, neboť domácímu týmu figurujícímu na třetí příčce tabulky jde o postup, zatímco hostující Villa Nova se zmítá na patnácté příčce tabulky a usiluje o záchranu. K nelibosti více než 32 tisíc diváků ovšem skončilo utkání remízou 1:1, takže na plochu museli narukovat policisté se psy, aby udrželi pořádek.

Jeden z policejních rotvajlerů se ovšem při odchodu hráčů do kabin vrhl na šestadvacetiletého domácího obránce Alissona a nejenže mu roztrhal dres a trenýrky, ale pokousal ho i na stehně. „Musel odjet do nemocnice a nechat si píchnout vakcínu proti tetanu,“ postěžoval si klub v dopise adresovaném nejen generálnímu velitelství vojenské policie v Bahie, ale i fotbalové federaci, jež se má incidentem také zabývat.

„Přitom já psy a zvířata miluju. Matka má belgického ovčáka, své dívce jsem koupil yokshira,“ vykládal Alisson, jenž je jakýmsi klubovým Tomášem Řepkou. Však za posledních deset kol viděl čtyři žluté a jednu červenou kartu. V zápase s Vila Novou žlutou kartu rovněž slíznul.

Korunu všemu nasadil jeden z mužů generálního velitelství, když se měl k incidentu vyjádřit a přitom se pokusil o vtip.

„Bylo to něco neobvyklého, protože tihle psi jsou velice učenliví a poslušní. Musel být vyprovokován, šlo o ochranný insitkt. Dohlíží na požádek při fotbale pravidelně a nikdy se žádného přestupku nedopustil. Rozhodně však domácího fotbalistu Alissona nepokousal proto, že by snad byl příznivcem Vila Novy,“ hájil S. Gutenberg neposlušného rotvajlera.

Brazilská fotbalová federace však teď bude muset rozhodovat, zda policejní psi mají dbát na na dodržování pořádku přímo na ploše stadiónů i nadále.

Reklama

Související témata: