Hlavní obsah

Neymar kvůli kritice trenéra vypadl z brazilské reprezentace

RIO DE JANEIRO

Brazilský fotbalový talent Neymar se z disciplinárních důvodů neobjevil v nominaci národního týmu na říjnová přípravná utkání. Trenér Mano Menezes ho nezařadil mezi 23 vybraných hráčů kvůli tomu, že osmnáctiletý útočník Santosu kritizoval svého klubového trenéra Dorivala Júniora a v poslední době se dopustil i jiných prohřešků včetně vyvolání rvačky s protihráči.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Brazilský talent Neymar (vlevo) oslavuje svůj premiérový reprezentační gól v přátelském utkání proti USA.

Článek

Neymar kritizoval Júniora a kapitána Edua Dracenaa za to, že ho minulý týden nenechali kopat penaltu při výhře 4:2 nad Atletikem Goianiense. Talentovaný útočník si vysloužil pokutu a za své chování se omluvil, trenér ale přesvědčil vedení klubu, že je nutný ještě disciplinární postih. Neymar tedy stál v nedělním duelu proti Guarani. Júnior ho pak v rozporu s přáním klubu vynechal i z dalšího zápasu, na což vedení Santosu reagovalo trenérovým propuštěním.

Reprezentační kouč Menezes nyní sáhl k podobnému kroku a za špatnou disciplínu Neymara nenominoval. "Já zastávám názor, že v jakém rozpoložení se hráč k týmu připojí, takový i podá výkon," uvedl Menezes. "Je třeba, aby si Neymar uvědomil, že s takovým přístupem nepochodí. Jeho návrat do reprezentace závisí jen na něm," dodal.

Reklama

Související témata: