Hlavní obsah

VIDEO: Hlasování o nejhezčí gól sezóny zahájeno. Porazí japonská kouzelnice Messiho?

PRAHA

Po loňské premiéře bylo na webu Mezinárodní fotbalové federace FIFA opět spuštěno hlasování o nejhezčí gól uplynulé sezóny. O cenu Ference Puskáse se ucházejí zvučná jména, i méně známé tváře a nechybí ani jedna zástupkyně něžného pohlaví: Japonka Kumi Jokojamaová, která skórovala po senzačním slalomu v semifinále MS hráček do 17 let.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

O letošní cenu Ference Puskáse se uchází i Lionel Messi (vlevo).

Článek

Mezi desítkou vybraných gólů, které se ucházejí o titul nejhezčí branka sezóny, je i spektakulární úvodní gól fotbalového mistrovství světa mezi Jihoafrickou republikou a Mexikem, který vstřelil domácí Siphiwe Tshabalala.

Ve výběru střelců s nejkrásnějším gólem je také dalekonosná rána Nizozemce Giovanniho van Bronckhorsta ze semifinále mistrovství světa proti Uruguayi.

Ve výběru pak dále figurují Turek Hamit Altintop, Ir Matthew Burrows, Švéd Linus Hallenius, Lionel Messi z Barcelony, Samir Nasri z Arsenalu, Neymar z týmu Santos a Arjen Robben z Bayernu Mnichov.

Do nejužšího výběru se dostala také  japonská reprezentantka do 17 let Kumi Jokojamaová, která uchvátila svým gólem ze semifinále MS s Koreou, jímž přispěla k vítězství Japonska 2:1.

Loňský premiérový ročník ankety vyhrál Cristiano Ronaldo, kterému dalo hlas téměř 18 procent ze 120 tisíc hlasujících fanoušků. Portugalská hvězda Realu Madrid však v letošním výběru chybí.

Reklama