Hlavní obsah

V Bulharsku chtějí prošetřit údajnou korupci ve fotbale

SOFIA

Představitelé bulharského sportu se chystají prošetřit spekulace, že v uplynulém roce došlo v osmi utkáních tamní fotbalové ligy ke korupci. Oznámil to dnes šéf parlamentní komise pro vzdělání a sport Ognjan Stoičkov.

Článek

Vyšetřování šesti ligových a dvou pohárových zápasů bude zahájeno na popud Evropské fotbalové unie UEFA, která na to upozornila Bulharskou fotbalovou unii (BFU). Celý případ byl předán vyšetřovateli.

"Nemyslím si, že by tento případ měl zůstat utajen. Chtěl bych poděkovat vyšetřovatelům, že mi poskytli veškeré informace a dokumenty k případu," prohlásil Stoičkov.

Do případu jsou z doby od 12. prosince 2009 do 16. května letošního roku zapleteny týmy Lokomotiv Mezdra, který z nejvyšší soutěže sestoupil do nižší ligy, mistr ligy Litex Loveč, druhý tým DCKS Sofia a městský rival Levski Sofia.

V Bulharsku je podle zákulisních spekulací korupce ve fotbalu velmi rozšířená, dosud ale nikdo nebyl tamními úřady ani vyšetřován, natož obviněn. UEFA vyšetřovala v roce 2007 možné úplatky ve vítězném zápasu bulharského týmu Černo More 4:0 nad makedonským týmem Makedonija v Intertoto Cupu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články