Hlavní obsah

Vše pro záchranu - fotbalovému klubu Warta Poznaň bude šéfovat Playmate

POZNAŇ

Výměny trenérů, hráčské čistky, nákupy posil... To všechno už tady při snaze o záchranu ve fotbalových soutěžích bylo. Ještě nikdo na to však nešel tak originálně, jako Warta Poznaň. Klubu, který je v tabulce druhé polské ligy třetí od konce, bude šéfovat atraktivní žena. Do funkce prezidentky totiž nastupuje Izabella Lukomská-Pyžalská, Playmate roku 2001!

Foto: Sport.cz

Izabella Lukomská-Pyžalská v dobách svojí největší slávy...

Článek

Šéfovat jim bude ženská. A ne ledajaká.

Do jarních bojů o záchranu ve druhé lize vyrukují fotbalisté Warty Poznaň pod vedením Izabelly Lukomské-Pyžalské, někdejší dívky z titulní stránky pánského časopisu Playboy. Třiatřicetiletá klubová prezidentka z výsostně mužského prostředí strach nemá.

„Není to pro mě žádný problém. Považuji to za stejně běžnou záležitost, jako že musím jíst a pít,“ řekla pro zpravodajství TVN24 atraktivní Izabella, která již pět let úspěšně podniká v oblasti realit a stavebnictví.

„Tento svět i tak není postaven podle ženských pravidel. Několik let jsem pracovala jako modelka. Teď jsem pět let ve stavební firmě, stala jsem se jednou z předních developerek. Myslím, že totéž mohu dosáhnout i ve fotbale. Ani ve stavebnictví jsem nic nedostala zadarmo. Něco podobného čekám i od této funkce: pořádek a disciplínu,“ dodala Playmate roku 2001, která se také představila v polském televizním seriálu s názvem „Čeho se muži bojí?“.

Warta patří k nejstarším polským fotbalovým klubům. Příští rok oslaví stoleté narozeniny svého vzniku. Období největší slávy však již má dávno za sebou, poslední ze dvou titulů získala v roce 1947.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG